Ivanišević: Marinu ću biti trener po potrebi

...će Marinu biti trener 'po potrebi'

Za vrijeme zagrebačkog turnira procurila je vijest da proslavljeni tenisač Goran Ivanišević postaje trener Marina Čilića. U tjedan dana turnira u Zagrebu Marin je uredno trenirao s nekadašnjim wimbledonskim osvajačem, koji ipak tvrdi da nije pravi Čilićev trener.

Gostujući na HTV-u Ivanišević je objasnio o kakvom se to aranžmanu radi.

'Bob Brett je Marinov trener, a ja sam samo trener po potrebi. Suradnju smo dogovorili na Mastersu u Londonu. Naime, s obzirom na to da Brett ne može Marina pratiti na svim turnirima, pala je ideja da ga ja pratim te smo dogovorili da budem uz njega na sljedeća tri turnira – Florida, Key Biscaine te Madrid', kazao je Ivanišević.

'Marin igra jako dobro cijeli turnir, a to se već vidjelo i u Australiji. Ima nekih boljih, ali i lošijih strana, no kada se pobjeđuje, sve je dobro. Mora još poraditi na nekim detaljima kao što je prvi servis, forhend, na kojem mora biti agresivniji, dolazak na mrežu i voleji, no dobro je što je Marin svjestan svojih nedostataka i željan rada', nastavio je Ivanišević.

Objasnio je i svoju povezanost s Čilićem:

'Zapazio sam njega i još jednog momka kada je Marinu bilo 14 godina. Nazvao sam Boba Bretta da uzme Marina i oni su na kraju dogovorili suradnju. Istina, Brett je trenirao mene i Beckera, ali kada sam došao k njemu već sam bio peti igrač svijeta, tako da je Čilić njegov najveći projekt.'

tportal.hr