NAKON IVANIŠEVIĆA Najtrofejniji tenisač svih vremena želi trenirati Đokovića

Novak Đoković i Goran Ivanišević
EPA

Posljednjih nekoliko dana glavna vijest u svijetu tenisa je razlaz Novaka Đokovića. Tako se u svom podcastu oko te teme oglasio i legendarni Jimmy Connors, čovjek koji je u karijeri osvojio 109 ATP turnira (osam GS-a), najviše u povijesti.

"Dobro je stvari nekad prodrmati, ali nije više zabavno, zar je uvijek krivica do trenera? Znate ono – ’vrijeme je da se riješite trenera", rekao je Connors smijući se pa je dodao:

"S nekim putujete zajedno iz tjedna u tjedan, jedete, provodite vrijeme zajedno. Ponekad vam je potreban odmor. Da protresete stvari i da vidite što će se dogoditi. Možda ga je Goran odveo najdalje što je mogao i ponudio mu sve što je mogao".

Legendarni Amerikanac ima 71 godinu, ali nema mnogo trenerskog iskustva – bio je uz Andyja Roddicka u periodu 2006-2008, pa nakratko sa Marijom Šarapovom i Eugenie Bouchard, prenosi Index.

"Potreban je svježi par očiju. Đoković uskoro puni 37 godina, razmišlja u stilu – koliko mi je ostalo, još koliko želim da igram, što želim postići… Možda je spreman dodatno riskirati da vidi kuda će ga to odvesti, promjene koje bi novi trener uveo svakako bi bile minimalne“, kaže Connors i dodaje:

"Ja nisam u tome. Ja sam van posla. Volim raditi teniske podcaste i pričati o tenisu, ali ako se ukaže prilika to bi svakako bilo zadovoljstvo i čast da on razmotri moje ime".