KRAJ SURADNJE Ivanišević nije više Đokovićev trener

Goran Ivanišević i Novak Đoković

Srpski tenisač Novak Đoković i njegov hrvatski trener Goran Ivanišević više neće surađivati. Došlo je do prekida suradnje koja je trajala punih pet godina, tijekom kojih je Đoković postao najbolji tenisač u povijesti. Novak Đoković je vijest o prekidu suradnje objavio na Instagramu.

Srpski mediji objavili su vijest uz napomenu da je šokantna i neočekivana. Premda je u tenisu normalno da igrači mijenjaju trenere više puta tijekom karijere, pišu da ništa nije ukazivalo na to da će Đoković i Ivanišević prekinuti suradnju. 

Zajedno su osvojili osam Grand Slamova, ali i prošli najteže trenutke

Ivanišević se pridružio Đokovićevom timu u prvom tjednu Wimbledona 2019. Sa srpskim šampionom ostvario je brojne uspjehe, ali i prošao i kroz najteže trenutke, poput diskvalifikacije s US Opena i deportacije iz Australije. Zajedno su osvojili osam Grand Slam naslova, ne računajući Wimbledon 2019. Ivanišević je kao igrač bio sjajan serviser i primjetno je da se Đokoviću pod njim poboljšao taj segment igre, prenosi Index.

Ne zna se s kim će ubuduće biti srpska i hrvatska legenda

Ivanišević je prije Đokovića trenirao Marina Čilića, Tomasa Berdycha i Miloša Raonića. Ne zna se tko će mu biti idući štićenik, kao ni tko će ubuduće voditi Đokovića. S njim je jučer na treningu u Beogradu bio Nenad Zimonjić. Moguće je da će biti s njim i na nekim turnirima, ali neće biti dugoročno rješenje. Uz Đokovića će do daljnjeg biti i Carlos Gomez Herrera, njegov prošlogodišnji sparing partner, koji mu je sada agent. Prvi Đokovićev turnir bez Ivaniševića bit će Masters u Monte Carlu, koji počinje 7. travnja.