Fenomenalni Marin Čilić u četvrtfinalu Mastersa u Monte Carlu!

Marin Čilić,  Masters 1000 serije , Marin Čilić, hercegovac, Marin Čilić, tenis, Marin Čilić, Marin Čilić

Derbi trećeg kola Mastersa 1000 u Monte Carlu pružio je vrhunski tenis u meču između 5. nositelja turnira, Marina Čilića i 9. nositelja, Tomasa Berdycha.

Prvi je set prošao u apsolutnoj dominaciji hrvatskog tenisača. Čeh je bio apsolutno nemoćan u prvom setu s obzirom da je Čilić oduzimao svom protivniku servis u dva navrata dok nije dopustio niti jednu break loptu na svoj servis. 

U petom gemu drugog seta Čilić dolazi do dvije prilike za oduzimanje servisa protivniku, ali Berdych je izdržao te nalete Međugorčanina. Odmah u idućem gemu Berdych dolazi do svoje prve break prilike, ali Čilić spašava break loptu i ne dopušta break svom protivniku. 

Pri rezultatu 4:4 u drugom setu Čilić pravi break i osigurava servis za meč. Pobjeda se činila izglednom uzme li se u obzir odlična Čilićeva igra na svoj servis, ali nakon neiskorištene Čilićeve meč-lopte, Čeh dolazi do prvog breaka u meču i time produžuje meč.

Drugi set odlazi u trinaestu igru u kojoj se puno bolje snalazi hrvatski tenisač te slavi rezultatom 7:0.

U četvrtfinalu će Čiliću protivnik biti pobjednik meča Murray/Ramos-Vinolas koji trenutačno igraju odlučujući set u kojem najbolji tenisač svijeta ima prednost breaka.

 

Marin Čilić-Tomas Berdych 6:2 7:6(0)

 

HERCEGOVINA.info