DUJE AJDUKOVIĆ "Nije mi to uteg, Marin Čilić je najbolji"

Duje Ajduković
Mario Ćužić/HTS

Nakon što je Borna Gojo zbog ozljede leđa morao otkazati nastup u susretu Davis Cupa protiv Belgije, koji je na rasporedu predstojećeg vikenda u Varaždinu, status prvog igrača ekipe prema plasmanu na rang listi dobio je Duje Ajduković. To znači da će prvog dana, ako ga izbornik Velimir Zovko odabere za pojedinačne mečeve, igrati protiv drugog igrača belgijskog sastava. Je li takva situacija dodatno opterećenje?

"Nije to nikakav uteg, jer je Marin Čilić i dalje najbolji igrač. Dogodilo se da sam 'broj 1' jer je Marin bio odsutan s terena godinu dana. I ne, nije mi nikakav pritisak", kaže Ajduković.

Upravo na dan dolaska u Varaždin Duje je dodatno napredovao na ATP listi i sada je na 125. mjestu, što mu je i najbolji plasman u karijeri. Usporedbe radi, kad je u rujnu prošle godine debitirao u reprezentaciji u susretu protiv Nizozemske bio je 208. igrač svijeta, što znači da je od tada dosta napredovao.

"Da, apsolutno. No trebalo je pobijediti u puno mečeva da bi se ostvario takav napredak u kratkom periodu, tako da je zasluženo", dodao je Duje, koji će u ponedjeljak 5. veljače napuniti 23 godine.

Gotovo sve najbolje rezultate koje je ostvario prošle godine ostvario je nakon tog nastupa u Davis Cupu. Je li ta premijera u Splitu imala utjecaja? "Naravno da jest, to je uvijek dobar poguranac", rekao je Ajduković, a na pitanje u čemu je najviše napredovao dodao je: "Radilo se dosta na servisu, moguće da sam tu napravio najveći iskorak. Sada u svakom meču 'odlupam' devet-deset asova i tako na konstantnom nivou."

Belgija je u Varaždin stigla bez najboljeg igrača Davida Goffina, no sva trojica potencijalnih kandidata za pojedinačne mečeve ne zaostaju mnogo. Kakav je belgijski sastav? "Goffin je otkazao, da, ali ostala dvojica igrača su jako dobri u dvorani. Njihovi najbolji rezultati su ostvareni u dvorani, gdje su osvojili sve bodove, tako da će zasigurno biti teški mečevi", izjavio je Ajduković te o atmosferi u našem sastavu dodao: "Svi smo opušteni. Dobra je atmosfera i spremni smo za pobjedu u ovom meču."

Izvlačenja parova bit će u petak u 12 sati u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, a prvi meč u subotu počet će u 14 sati. U nedjelju je početak zakazan za 13 sati. Pobjednik ovog susreta plasirat će se na jedan od četiri turnira prvog kruga završnice (rujan), zajedno s još 15 najuspješnijih reprezentacija.

Sportnet.hr