AUSTRALIAN OPEN Marin Čilić ispao u prvom kolu

Marin Čilić
AFP

Marin Čilić (35) izgubio je od Fabiana Marozsana (24) u prvom kolu Australian Opena i tako ispao s prvog ovogodišnjeg Grand Slam turnira. Mađarski tenisač nadigrao ga je s 3:1 u setovima (6:1, 2:6, 6:2, 7:5). Hrvatskom tenisaču to je bio prvi nastup na nekom Grand Slam turniru od US Opena 2022., kada je igrao u četvrtom kolu. Također, Čilić je svoj prvi meč nakon duge pauze odigrao prije 12 dana u Hong Kongu te u njemu izgubio od 25. igrača svijeta Jan-Lennarda Struffa.

U ovom meču servirao je 16 aseva, a mađarski tenisač deset. Čilić je svoj servis izgubio šest puta, a suparniku ga je uzeo dva puta, oba u drugom setu, jedinom koji je dobio. Čilić je u meču koji je trajao dva sata i 34 minute napravio 46 neprisiljenih pogrešaka. Jedan od najboljih hrvatski tenisača ikad u glavni ždrijeb Australian Opena ušao je sa zaštićenim rankingom, a ovo mu je bio prvi susret s mađarskim tenisačem. Marozsan je 65. igrač na ATP ljestvici. 

Ćorić protiv Tiafoea, Prižmić s Đokovićem

Danas će na terene u Melbourneu još istrčati 39. igrač svijeta Borna Ćorić, kojem je suparnik 17. tenisač svijeta, Amerikanac Frances Tiafoe, dok će Dino Prižmić kao 178. tenisač na ATP ljestvici u svom prvom nastupu u glavnom ždrijebu Australian Opena igrati protiv prvog tenisača svijeta Novaka Đokovića, piše Index.