VIDEO  Pogledajte kako je Luka Modrić umalo ostao bez noge!

Luka Modrić, niko kranjčar, Luka Modrić, Harry Redknapp, Tottenham, Hrvatska, malta, Vatreni
Nakon utakmice je trener domaćih Harry Redknapp imao mnogo toga za reći sucu ogleda Howardu Webbu, jednom od cjenjenijih djelitelja pravde u svijetu zadnjih godina, piše jutarnji list.

- Nisam od trenera koji se koncentriraju na suce nakon utakmice, ali ovaj ogled mi daje mnogo povoda za to - krenuo je Harry Redknapp i nastavio:

- Penal na Bentleyju je bio, čudno da sudac takve kategorije takvo što okarakterizira kao namjerno padanje. No, daleko me više muči događaj s Modrićem.

Tijekom drugog poluvremena, na četrdesetak metara od vratiju Sunderlanda, gostujući igrač Lee Cattermole je oštro startao na hrvatskog nogometaša Luku Modrića koji je ostao ležati na travnjaku. Vrlo brzo je oko njega stvoreno klupko igrača, a najžešći u obračunu je bio Rafael van der Vaart koji je tražio Cattermolea za "objašnjenje".

- Danas je mogao Modrić imati slomljenu nogu. Može biti jako, jako sretan. Bio je to gadan start, činilo mi se da će mu sigurno potrgati nogu. Samo sam ostao gledati Luku, pratio ga i molio se da ništa nije bilo - govorio je Redknapp.

Zbog tog starta je Cattermole dobio "samo" žuti karton, a Redknapp je nastavio:

- Ima Modrić gadan trag na nozi od tog udarca. Vjerujemo da nema ozbiljnih posljedica, ali stvarno je moglo biti opasno. Niti taj start nije primjereno kažnjen.

- Zaslužio je crveni karton. U redu sam i mislim da ću moći igrati u subotu protiv Blackburna. Ipak, prilično me boli - rekao je novinarima 25-godišnji hrvatski nogometaš dodavši:

- Nastavio sam igrati nakon starta. Što sam drugo mogao? Dok utakmica traje, još to i uspijete nekako izdržati. Prava bol dolazi nakon nje. Nadam se ipak da će se stanje tijekom idućih dana popraviti.

U subotu, 13. studenog, Tottenham, opet pred svojim gledateljima, dočekuje Blackburn Roverse u srazu 13. premierligaškog kola.

- Još smo uvijek svi pod dojmom sjajne utakmice protiv Intera. Bila je to velika večer za nas, kao i za naše navijače. Pobijediti europskog prvaka nije mala stvar. Ipak, moramo se posvetiti sljedećim utakmicama pred nama. Prva je protiv Blackburna. Pokušat ćemo pobijediti. Znamo da možemo igrati puno bolje - rekao je Modrić, kojeg je većina britanskih medija proglasila najboljim igračem utakmice protiv Sunderlanda.

 


Goal.com: Modrić najbolji igrač Tottenhama

U utorak navečer se na White Hart Laneu nije slavilo. U utakmici 12. kola engleskog Premiershipa nogometaši Tottenhama su uzeli samo bod.

Protiv Sunderlanda su odigrali 1-1 unatoč posvemašnjoj dominaciji i čak 25 udaraca prema suparničkim vratima. Bolju su igru nogometaši Tottenhama materijalizirali u 64. minuti golom Van der Vaarta (zabio je u svakoj utakmici odigranoj na White Hart Laneu otkada je došao u Redknappovu momčad), ali je samo tri minute kasnije izjednačio Ganac Asamoah Gyan iskoristivši kiks domaće obrane.

Od hrvatskih nogometaša je jedino igrao, i to cijelu utakmicu, Luka Modrić, dok su Vedran Ćorluka i Niko Kranjčar sjedili i s klupe za pričuve pratili četvrti remi svog kluba u sezoni.

Modrić je posebno dobro odigrao prvo poluvrijeme. Odlično je i precizno pucao već u 2. minuti s dvadesetak metara, ali je krajnjim naporom njegov udarac zaustavio vratar Sunderlanda Gordon.

Njegovu dobru igru su visokim ocjenama vrednovali i engleski i ini mediji, pa mu je tako Goal.com dodijelio 7.5. Najbolja je to ocjena od igrača Tottenhama, kao i druga najbolja od svih igrača. Po njima je igrač utakmice bio spomenuti vratar gostiju Craig Gordon (8).

"Modrić je bio pokretač svega pozitivnoga kod Tottenhama, poglavito u prvom dijelu. Pripremao je mnoge akcije, nekoliko puta i sam zaprijetio, a pred kraj utakmice je na njega očito djelovao težak start Cattermole", piše Goal.com.