ZRINJSKI DOZNAO KAZNU Povjerenstvo Nogometnog saveza donijelo odluku nakon nereda poslije utakmice s Veležom

neredi mostar

Sjednica Disciplinskog povjerenstva Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine održana je u prostorijama NS BiH u Sarajevu.
Komisija je, između ostalog, razmatrala izvještaje službenih osoba s utakmice 26. kola Wwin Lige BiH između Zrinjskog i Veleža te je donijela niz odluka.

Zrinjski se kažnjava jedinstvenom novčanom kaznom od 18.000 KM zbog propusta u organizaciji utakmice, upotrebe pirotehničkih sredstava i ubacivanja tvrdih predmeta u teren, nereda na stadionu po završetku utakmice te zbog diskriminirajućeg skandiranja navijača.

Sve navedeno u skladu sa članovima 58., 59., 61., 62. i 83. Disciplinskog pravilnika NS BiH.

Povjerenik za sigurnost Zrinjskog Želimir Puljić se kažnjava novčanom kaznom od 1.500 KM zbog propusta u obavljanju dužnosti, shodno odredbama člana 58. Disciplinskog pravilnika NS BiH.

Potvrđuje se i kazna za Zrinjski zabrane odlaska navijača na jednu gostujuću prvenstvenu ili Kup utakmicu, shodno odluci Disciplinskog povjerenstva od 22. studenog 2023. godine (uvjetno kažnjavanje). Odluka stupa na snagu shodno odredbama člana 123., stav 6. Disciplinskog pravilnika NS BiH.

Podsjetimo, gradski derbi Zrinjskog i Veleža obilježio je incident nakon utakmice kada su navijači domaćih sišli s tribine te ušli u sukob s policijom, a na kraju je bilo oštećeno 16 policijskih vozila.