VELEŽ PLANIRA EUROPU Prijavili su zamjenski stadion, ali nadaju se da bi mogli igrati i u Mostaru

Velež AEK Grbavica
Klix

Prema svemu sudeći nogometaši Veleža ponovno će izaći na europsku scenu. Trener Dejan Klafurić ostvarit će zacrtani cilj zbog kojeg je i doveden. Pet utakmica prije kraja Velež ima sedam bodova ispred Sarajeva koje je na četvrtom mjestu, koje također vodi u Europu, pa možemo reći kako je Dejan Klafurić sa svojim igračima ostvario cilj i zbog kojeg je doveden na klupu.

Bit će to treća izborena Europa za Velež u posljednje četiri godine.

Velež je svoje europske utakmice do sada igrao na Grbavici gdje se mostarski klub doslovno osjećao kao kod kuće. No, u međuvremenu odnosi su malo i "zahladili". Velež je stoga još početkom godine stoga za Europu prijavio Bilino polje.

No, Veležu se nadaju kako će ipak Europu zaigrati na svom stadionu. Naime, u tijeku je izgradnja južne tribine, a u klubu se nadaju da bi do 1. srpnja mogli u dobroj mjeri završiti betonske radove, postaviti stolice, te urediti prostore za novinare. Određeni dio mjesta je i natkriven, pa se u klubu potajno nadaju da bi mogli dobiti sve potrebne dozvole.

Ostaje nam nešto više od dva mjeseca da vidimo hoće li se to i dogoditi.

Tribina koja će biti izgrađena će zadovoljiti kriterije četvrte kategorije UEFA stadiona. Imat će potrebne sadržaje, uključujući i standardizirane svlačionice za domaću i gostujuću momčad, a tu su i drugi neophodni sadržaji.

U sklopu nove tribine će se nalaziti svlačionice i popratne prostorije za suce i delegate, prostorija za doping kontrolu, VAR soba, te VIP loža i VIP salon. Predviđena su i mjesta za kamere i kamermane, televizijski studio, komentatorske kabine, te prostorije za rad fotografa. Četvrta – preostala tribina će se uklopiti s preostale tri i u konačnici će činiti cjelinu

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.