Varea opet na meti Hajduka

Tako barem tvrdi njegov menadžer, Argentinac hrvatskih korijena, Jadranko Vladušić. Njegova suradnja sa Širokim plodom je urodila upravo dovođenjem Vareje, koji je u prvoj sezoni na Pecari zabio 14 golova u prvenstvu, da bi ove bio zakočen frakturom u stopalu zbog koje nije igrao središnji dio jeseni. Ipak, odmah po povratku na teren ponovno je počeo rutinski zabijati - gol u prvenstvenoj pobjedi protiv Sarajeva bio je, ispostavilo se, pobjednički i zlata vrijedan. Nakon što je Široki prošlog proljeća slabo igrao i Varea je postao nezanimljiv, no sada se vratio, a što je najvažnije, Hajduk bi možda mogao trebati napadača. Vladušić je potvrdio spekulacije.

- Iskreno, ima nešto, ali sačekat ćemo. Glupo je sada nešto konkretno izjaviti..., a kasnije se posao izjalovi. Konkretne ponude nije bilo, ali kontakt je ostvaren... Iako Vladušić nije htio otkriti na koji način i što je važnije - tko je ostvario kontakt.

- To ćemo ostavit za kasnije. O tomu bih pričao samo ako bi posao bio završen. Službena ponuda nije upućena.

Varea još ima ugovor sa Širokim i on ne ističe nadolazećeg ljeta, što će reći da bi Hajduk, normalno, morao platiti za njegove usluge. Dogovor zasigurno ne bi bilo teško postići, jer su ova dva kluba već duže vrijeme na istoj valnoj dužini, što je potvrdio i transfer Borisa Pandže s Pecare na Poljud - mostarski je stoper Hajduk iskoristio kao odskočnu dasku i sada je član belgijskog Mechelena u kojem mu ide odlično.

Ono što će biti ključno u razvoju ove situacije bit će želja Hajduka za pojačanjima. Pitanje je hoće li je biti? Spominje se odlazak Ante Vukušića u Grčku, što bi Vareji otvorilo vrata Poljuda, no pitanje je koliko je to realna opcija? U Hajduku ne vlada najsređenije stanje i to svakako može biti čimbenik, no to što je ovo "sezona kiselih krastavaca" u nogometu u regiji - ne znači da samo kontakt ne može prerasti u transfer. Vareju su prošle sezone Splićani gledali i zaključili su nešto tipa "nije igrač za nas", no mišljenje se može brzo promijeniti, posebno kada se u Hajduku brzo i često mijenjaju i ljudi iz Uprave i treneri.

Po Ištukovoj narudžbi: Na Pecaru stiže novi Argentinac

Odgovor na pitanje koga bi Široki mogao dovesti kao pojačanje u zimskom prijelaznom roku dobili smo također od argentinsko-hrvatskog menadžera Vladušića.

- Stiže još jedan Argentinac, kalibra Vareje, samo ovaj je "playmaker", 1987. godište, rekao je, ostavivši ime za sebe.
No, rekao je dovoljno, jer, ako bude dobar kakvim se pokazao Varea, ispunit će želju Ive Ištuka koji je po završetku polusezone rekao da mu, prije svega, treba agilan veznjak. Nakon Vareje na Pecaru je prošle sezone stigao veznjak - sunarodnjak, no nije se pokazao kao pojačanje, pa nije dugo ni ostao. Riječ je bila o Velizu.

Piše: Slaven Nikšić/Dnevni List