JURE IVANKOVIĆ NAJAVIO DEBI NA KLUPI HAJDUKA "Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima"

Jure Ivanković

Širokobriježanin Jure Ivanković u petak je održao je prvu konferenciju za medije nakon što je preuzeo ulogu novog privremenog trenera Hajduka.
Najavio je utakmicu Hajduk-Osijek kazavši kako će njegov zadatak biti što bolje završiti sezonu te promovirati mlade igrače.

Susret koji je na rasporedu u nedjelju igrat će se pred praznim Poljudom zbog kazne koju su Splićani “zaradili” u Kupu.

"Tužan sam kad nemamo podršku navijača. Možemo reći da su navijači sezonu odradili šampionski, a da smo mi ostali zakazali. “Razgovarao sam s igračima pet-šest minuta. Svjesni su svoje odgovornosti i da smo svi skupa hijerarhijski podbacili. Nismo previše analizirali. Trudimo se, idemo raditi dan po dan. Nije lako. Igrači osjećaju pritisak. Psihološki pad je bio vidljiv nakon poraza, ali žele pokazati da vrijede više od rezultata u zadnje vrijeme", kazao je Ivanković.

Komentirao je zatim Perišića i Livaju naglasivši kako se odlično odnose prema njemu kao treneru. "S igračima takve veličine imate najmanje problema. Znaju cijeniti trud, čast je i zadovoljstvo i velika odgovornost, ali i užitak raditi s takvim igračima. Pravo je zadovoljstvo biti dio takvog tima", rekao je i posebno pohvalio Perišića:

"Perišić je izuzetno motiviran svaki dan na treninzima. Njegova posvećenost i ljubav ga je dovela do ovih razina. Očekujemo da će imati minutažu u svim utakmicama ako bude sve po planu".

Situacija s ozljedama u redovima Hajduka je katastrofalna budući da su ozlijeđena oba vratara Kalinić i Lučić, a problema imaju i Šarlija, Livaja, Melnjak, Žaper i Ferro. Nada se da će barem Uremović biti spreman. Ipak, emocije pred sam susret su tu.

"Osjećam se uzbuđeno. Velika je čast i odgovornost. Postoje dva načina za doći na klupu Hajduka. Prvi je da imate veliko ime, a drugi je da netko prepozna vaš rad, trud i predanost. Ovo nisam očekivao ni u najluđim snovima. Odlučio sam prihvatiti ovaj posao i preuzeti odgovornost", zaključio je Ivanković.