SPEKTAKULARNO POJAČANJE: Franko Jelovčić izabro Nacional Zagreb ispred Benfike

franko jelovčić, fc nacional
Iz našeg najljućeg sportskog rivala Split Tommya dolazi nam Franco Jelovčić. Iako je bio na meti mnogih europskih klubova, Franko Jelovčić za svoju novu destinaciju izabrao Nacional Zagreb.

Jozo Ivanković (sportski direktor):"Mi smo dovođenjem Franca Jelovčića pokazali u kojem smjeru ćemo raditi u ovom prijelaznom roku i mislim da u narednoj sezoni nećemo imati ozbiljnog konkurenta u prvoj ligi. Nacional Zagreb je klub koji priznaje samo kvalitetu i naša nova pojačanja biti će izuzetno kvalitetna i u skladu sa reputacijom kluba. Naš cilj je složiti mega momčad za što bolji rezultat u Ligi prvaka i ta naša momčad će ujedno biti garancija osvajanje dvostruke krune u nacionalnoj ligi i kupu."

Svoje prve futsal korake učinio je u šibenskom Klubu Stari Gradski Parking pod palicom oca i trenera Robertina Jelovčića. Nakon te epizode zajedno sa ocem odlazi u Kijevo Knin gdje još kao junior igrajući za seonirsku momčad privlači pozornost na sebe. Uskoro prelazi u Split Brodosplit gdje nakon jedan sezone osvaja dvostruku krunu. Na kraju sezone vraća se u Kijevo Knin sa kojim osvaja trofej pobjednika kupa Hrvatske. Nakod jednogodišnje avanture u Kninu ponovno se vraća u Split Tommy gdje u tri sezone osvaka dva trofeja pobjednika kupa Hrvatske.

Franko Jelovčić: " Benfica i Acqua & Sapone poslale su konkretne ponude s kojima, pak, nisam bio zadovoljan. Dolazim u ozbiljan i ambiciozan klub koji je satkan od pregršt sjajnih igrača koji su predvođeni kapetanom Tihomirom Novakom. Sudjelovanje u Ligi prvaka sasvim sigurno spada u izazovan pothvat, a nadam se kako ću se ubrzo prilagoditi kako bih počeo bilježiti trijumfe s novim suigračima. Naravno, od samoga sebe očekujem da budem na razini koju sam do sada prikazivao u Splitovom dresu."

Godine 2014. Europa je upoznala Franca Jelovčića na EURO-u u Belgiji a portal www.futsalplanet.com uvrstio ga je u najbolju momčad Eura, zajedno s talijanskim golmanom Stefanom Mammarellom te trojicom naturaliziranih Brazilaca (Gabriel Lima, Robinho i Eder Lima).

Franco Jelovčić se u posljednje dvije prvoligaške sezone prometnuo u jadnog od najboljih hrvatskih igrača kroz nacionalnu ligu i reprezentaciju. Posljednje dvije sezone upravo je Franco Jelovčić vodio bitku sa našim Mladenom Kocićem na listi najboljih strijelaca lige.