FOTO  UEFA Futsal cup: Nacional se plasirao među futsal elitu

fc nacional, fc nacional
Pozitivnim rezultatom Nacional je startao već u prvom kolu. Pokazavši moderan, brz futsal te kvalitetu s novim igračima u svom sastavu aktualni hrvatski prvak nadvladao je armenijskog protivnika FC Leo s rezultatom 4:1.
U drugom kolu bili su bolji od FC Liburna s Kosova postigavši čak 8 golova. S tom pobjedom Nacional je već osigurao plasman u Top16 najboljih europskih momčadi pozicioniravši se na vrh tablice skupine i utakmica s francuskim prvakom Garges Djibson bila je samo formalnost zbog preostalih rezultata iz naše skupine. U trećem kolu Main runde UEFA Futsal cupa Nacional je također slavio s visokim rezultatom od 6:1 i tako osvojio maksimalnih 9 bodova.

Nacional će vrlo vjerojatno igrati Elitnu rundu UEFA Futsal cupa ponovno u Zagrebu zatraživši od UEFA-e novo domaćinstvo. Preostaje čekati ždrijeb i nadati se da će u Zagreb doći najbolje momčadi Europe koje će prirediti pravi sportski spektakl.

Poznati su svi sudionici Elitne runde UEFA Futsal Cupa koja je na rasporedu od 21. do 26. studenog. Šesnaest najboljih momčadi starog kontinenta biti će podjeljene u četiri skupine sa po četiri momčadi. Pobjednici skupina plasirat će se na završni Final-Four UEFA Futsal Cupa.

Drugu godine zaredom, hrvatski prvak Nacional Zagreb plasirao se u ovo najelitnije društvo starog kontinenta. Izvlačenje skupina održat će se 19. listopada u sjedištu UEFA-e u Nyonu. Domaćini skupina biti će poznati u narednim danima.

Deva Autobergamo (ROM)
Barcelona (ESP)
Braga SC (POR)
Dina Moskva (RUS)
Ekonomac Kragujevac (SRB)
ETO Gyor (HUN)
FP Halle-Gooik (BEL)
Inter FS (ESP)
Kairat Almaty (KAZ)
Luparense C/5 (ITA)
MFC Kherson (UKR)
NACIONAL ZAGREB (CRO)
Pescara C/5 (ITA)
Sporting Clube de Portugal (POR)
Stalista Minsk (BLR)
T'Knooppunt (NED)

Sastav Nacionala: Pavlić, Postružin, Gomes, Puertas, Gu.Cardozo, Kogikoski, Mravunac, Chico, Matan, Pajalić, Bartoluci, Vuk, Matkovic, Borkovic.
Treneri: Grdović, Merslavić, Tejić.