FOTO  Hrvatska momčad sa 8 golova na pragu najboljih u Europi

fc nacional, fc nacional
Nacional je u utakmicu ušao dinamično, a prvi pogodak Puertasa je pao je u desetoj minuti susreta. Mejzini potom izjednačuje za 1:1 no na novo vodstvo Nacionala nije se dugo cekalo. Gomez u četrnaestoj minuti ponovo dovodi domaću momčad u vodstvo da bi samo par minuta kasnije Puertas dao svoj drugo pogodak pa Nacional na poluvrijeme odlazi sa prednošću od 3:1.

Cardozo u prvoj minuti drugog poluvremena postiže pogodak za 4:1 no momčad FC Liburn samo par sekundi nakon lijepog zgoditka smanjuje rezultat na 4:2 golom Mejzinija.
U dvadeset i četvrtoj minuti Gomes dize publiku na noge svojim prvim pogotkom na utakmici za novo vodstvo od 5:2. Liburn slijedecih nekoliko minuta susreta prijeti golmanu Pavliću koji je siguran na svojim vratima. Nacionalov Brazilac Pereira Junior pogađa prečku kao i Matheus odmah potom te nije bilo sreće za nova dva pogotka. Najatraktivniji trenutak utakmice dogodio se u 31.minuti kada Postružin škaricama puca malo pored gola.

Šest minuta prije kraja susreta Liburn uvodi golmana igrača i ostavlja prazan gol što se odmah pokazalo vrlo riskantno jer Matan pogađa za 6:2. Atraktivan gol postigao je Libroshi za 6:3 no taktika s golmanom igračem FC Liburna nije se pokazala dovoljno učinkovita pa sedmi gol za hrvatskog prvaka postiže ponovno Matan. Nacionalov Matheus sjajan je pred golom protivnika i Nacional povećava prednost na 8:3 samo tri minute prije kraja.
Neopreznost domaćina pred kraj utakmice kažnjava Alibegu i postiže četvrti gol za prvaka Kosova. No domaćin je daleko bolja momčad na terenu što pokazuje i Borković gađajući samu vratnicu.

Pozitivnim rezultatom Nacional je startao još jučer. Domaća momčad pokazala je kvalitetu s novim igračima te je uspjela nadvladati armenijskog protivnika FC Leo s rezultatom 4:1.

Sutra Nacional očekuje prvak Francuske Gares Djibson no matematički gledano zbog preostalih rezultata skupine Nacional će vrlo vjerojatno igrati Elitnu rundu UEFA futsal cupa odnosno zasluženo stajati uz bok najboljim europskim momčadima.

Sastav Nacionala: Pavlić, Postružin, Gomes, Puertas, Gu.Cardozo, Kogikoski, Mravunac, Chico, Matan, Pajalić, Bartoluci, Vuk, Matkovic, Borkovic.
Treneri: Grdović, Merslavić, Tejić.