Špaci otkaz, uskače Vučević, a dugoročne opcije su Burić i Tony Popovic

hajduk press

Jedinu pobjedu u ovom mandatu Špaco je ostvario u Osijeku, prije više od mjesec dana, a subotnji poraz u Puli presudio mu je, jer u sedam utakmica koliko je vodio Hajduk, od mogućih 21, osvojio je tek pet bodova, piše Index.hr.

Goran Vučević, sportski direktor Hajduka, hitno se vratio sa službenog puta iz Portugala i u ponedjeljak bi trebao naslijediti Poklepovića. To je već jednom napravio, kada je Špaco dobio otkaz nakon što je klub vodio u trećem mandatu, od ožujka do studenog 2010.

Hajduk, koji se bori za četvrto mjesto HNL-a i finale Kupa uz Vučevića bi do kraja sezone trebao voditi Vik Lalić, koji radi u omladinskoj školi kluba s Poljuda.

Poklepović, pod čijim vodstvom je Hajduk najlošija momčad u 2015. godini, ostaje u klubu, ali na nekoj drugoj poziciji.

Presudio mu manjak samokritike i skretanje s puta

Ovaj put presudio mu je manjak samokritike nakon poraza od Istre, ali i činjenica da nije držao zacrtanog plana i gurnuo u izlog mlade igrače od čije prodaje Hajduk živi. Protiv Splita je izveo najstariju moguću momčad.

"Najbolje rezultate postižu igrači stari 26 godina", branio se Špaco, iako je po svom dolasku u Hajduk potvrdio kako je svjestan realnosti i situacije na tržištu.

Poručio je tada da će pomoći Hajduku da njegovi igrači postignu bolju vrijednost prije ljeta. No, obzirom da nije ostvario drugi cilj, plasman u Europu, Špaco je morao loviti i rezultat. Nije mu uspjelo, ali ne smatra se odgovornim. Već je nekoliko puta za stanje u momčadi okrivio bivšeg trenera Tudora:

"Najradije bih otišao, ali nisam ja kriv za ovo stanje i to bi bilo nemoralno. Ostavku ne dajem, a vi radite što vas je volja", rekao je Špaco nakon Istre.

Opcije za rekonstrukciju: Damir Burić i Tony Popovic

Danas bi Hajduk trebao razriješiti Špacu dužnosti prvog trenera, ali Goran Vučević nije oduševljen činjenicom ga se nameće kao jedino moguće rješenje. Dugoročno, uprava kluba razmišlja o Tonyju Popovicu i Damiru Buriću Šolti. Popovic je prošle godine s Western Sydney Wanderersima osvojio Azijsku ligu prvaka, a u kontekstu Hajduka spominje se još od Tudorovog odlaska. 50-godišnji Damir Burić koji je bio igrač Splita do 1988. godine, kao kandidat se nametnuo nakon što su prepali pregovori s Ricardom Monizom. Burić se gotovo tri desetljeća nogometom bavi u Njemačkoj. Igrao je za njemački Mannheim i Freiburg. U Freiburgu, Leverkusenu i Werderu obavlja dužnost pomoćnog trenera.

Tek na ljeto na Poljudu bi posegnuli za potpunom rekonstrukcijom i dugoročnom opcijom na klupi, što drugim riječima znači da novi trener neće imati dovoljno vremena da upozna momčad uoči europskih kvalifikacija, ako Hajduk do njih uopće i dođe...

Foto: hajduk.hr