DINAMO I RIJEKA NAJZADOVOLJNIJI Susret Osijeka i Hajduka završio bez pobjednika

Osijek Hajduk HNL

Derbi 21. kola SuperSport HNL-a između Osijeka i Hajduka završio je 1:1. Ovim bodom Hajduk se privremeno vratio na vrh ljestvice, no Rijeka bi mu pobjedom nad Istrom pobjegla na dva boda. Dinamo pak s utakmicom manje može doći na bod od splitskog sastava.

Hajduk u prvom dijelu pogodio vratnicu, Osijeku poništen gol

Obje momčadi u utakmicu su ušle vrlo oprezno, a na prvo uzbuđenje čekali smo sve do 32. minute. Nogometaši Hajduka tada su odigrali lijepu akciju, Josip Brekalo je proigrao Nikolu Kalinića, a on je odmah ostavio loptu za Fahda Moufija, koji je iz prve gađao bliži kut, ali je pogodio vratnicu, piše Index.

Samo dvije minute kasnije Osijek je postigao pogodak, no on je poništen nakon reakcije iz VAR sobe. Pokazalo se da je golu Ramona Miereza prethodilo igranje rukom Darka Nejašmića u začetku akcije.

Do kraja prvog poluvremena još je Hajduk imao jednu obećavajuću situaciju pred golom domaćih. Nogometaši Osijeka nisu uspjeli izbaciti loptu iz velike gužve u šesnaestercu, a ona je na kraju stigla do Zvonimira Šarlije, koji je iz blizine pucao u blok. Akcija je završena udarcem Laszla Kleinheislera pored vratnice.

Uremović zabio za vodstvo Hajduka, Mierez donio bod Osijeku

Hajduk je do vodstva stigao u 58. minuti. Brekalo je ubacio iz slobodnjaka, Šarlija je bio najviši u skoku i spustio loptu za Filipa Krovinovića. On ju je opet ubacio pred gol, Rokas Pukštas je pucao glavom, Darko Nejašmić očistio s linije, ali Filip Uremović je stigao na odbijanac i zabio iz velike blizine.

Osijek je poravnao 15 minuta kasnije. Kristijan Lovrić je pucao s 20-ak metara, a Hajdukov vratar Ivan Lučić uspio je tek odbiti loptu. Prvi je na njoj bio Mierez, koji je mirno pogodio za poništenje vodstva gostiju. 

Do kraja susreta bliže pobjedi bili su domaći, s obzirom na to da su imali jako dobru priliku u 94. minuti. Lopta je stigla do Miereza nakon ubačaja Lovrića iz slobodnog udarca, no Argentinac je pucao ravno u Lučića.