KAKO JE LIVAJA ODBIO DINAMO 'Sastao sam se s Mamićima u hotelu, sve smo dogovorili, a onda je stigao poziv...'

Marko Livaja

Prije otprilike 15 godina, Marko Livaja je mogao postati Dinamov igrač. Sve je naime dogovorio s braćom Mamić. Tada 15-godišnji Livaja bio je velika nada hrvatskog nogometa i igrač Omladinca iz splitskog predgrađa Vranjica, a po izvanserijski nadarenog kadeta u Split došli su Zdravko i Zoran Mamić. Livaja se kasnije prisjetio susreta s braćom.

Nakon utakmice Hajduka i Dinama u kupu sastao sam se u hotelu Atrium s braćom Mamić i sve smo dogovorili. Bilo mi je teško, ali nisam imao izbora jer me iz Hajduka nitko nije zvao - kazao je Livaja, prenose Sportske novosti.

Ipak, par dana nakon što je Livaja sve dogovorio s Mamićima i nakratko postao igrač Modrih, Hajdukov velikan Ivica Šurjak spriječio je da Dinamo ispred nosa Hajduku otme velikog talenta i nagovorio ga da potpiše za Hajduk. Livaja je tada izjavio:

Čast mi je što me zvao klub kao što je Dinamo, ali nisam želio otići. Kad me Šurjak pozvao da ostanem, nisam se ni trenutka mislio, pao mi je kamen sa srca.

S druge strane, Hajduk je bio u prilici dovesti Brunu Petkovića iz Neretve. Ali ga je iz Neretve kao klinca još tamo 2007. godine doveo - Dinamo. Jednom prilikom Petković je objasnio...

Tada mi se nije zamjerio Hajduk, nego ljudi koji su tada bili odgovorni za skautiranje i dovođenje djece iz svih krajeva pa tako i iz Neretve. Oni su bili zainteresirani za to da me se dovede, ali trebalo je ispuniti neke drukčije uvjete. S druge strane, Dinamo je meni i mojoj obitelji ponudio kompletan plan i program. Iako sam bio mlad, znao sam to cijeniti - rekao je svojevremeno Petko.