Luki bi na Old Traffordu dali bjanko ček na potpis

Ovih je dana engleski The Guardian objavio i sljedeću vijest:

– Ode li Wayne Rooney u Real, sir Alex Ferguson pokušat će ublažiti bol dovođenjem Luke Modrića iz Tottenhama i Wesleyja Sneijdera iz Intera!

Pa iako iz Manchester Uniteda stalno poručuju da ne postoji nikakva šansa da Wayne Rooney napusti klub, glasine oko kluba nude drukčiji rasplet.

Rooney odbio produžiti

Taj je rasplet temeljen na svađi Fergusona i Rooneyja, očito je da postoji jaz između menadžera i najboljeg igrača, pa je Rooney prije nekoliko dana odbio produžiti ugovor s Unitedom (istječe mu 2012. godine). Čini se da bi najbolji engleski napadač mogao krenuti Ronaldovim stopama.

Podsjetimo, naime, da je Portugalac bio najbolji igrač Uniteda, u klubu su obećavali da će ostati još godinama, a onda se pojavio Real i Ronaldo je potpisao za madridski klub. Slično bi se, prema najavi The Guardiana, najkasnije na ljeto moglo dogoditi i s Rooneyjem, piše sportal.hr.

Glavni junak Luka

A onda bi glavni junak engleskih transfera mogao postati i naš igrač Luka Modrić. Iako je Modrić lani potpisao novi, poboljšani ugovor sa Spursima, novac bi bio najmanji problem. Prodajom Rooneyja United bi mogao dovesti koga god hoće. A na popisu želja, u slučaju Rooneyjeva odlaska, upisan je i Interov sjajni ofenzivni vezni igrač Wesley Sneijder. Zagrize li United, Modrić će praktički dobiti bjanko ček i moći će od Fergusona tražiti što god bude htio, uz velike šanse da to bude i ispunjeno.

Iako Modrić i Rooney nisu isti tipovi igrača, Ferguson je očito svjestan da mu poglavito treba jak vezni igrač, koji će voditi igru. A Luka Modrić sigurno je taj tip igrača. Svaka prava momčad ima igrača "kroz kojeg ide igra", igrača na sredini travnjaka koji vuče momčad prema naprijed. United sad takvog "španera" nema i logično je da Ferguson razmišlja o Modriću ili Sneijderu, odnosno čak i o obojici.

Modrić i Sneijder ne bi jedan drugome smetali, štoviše, izvrsno bi se dopunjavali, kao što se sad u Tottenhamu dopunjuju Modrić i još jedan odličan igrač, Nizozemac Van der Vaart. Sneijder je, baš kao i Van der Vaart, ofenzivniji igrač, više ga zanima zabijanje gola od defenzive, pa bi u paru s Modrićem izvrsno funkcionirao.

Autor: Predrag Jurišić

The Guardian piše i da bi Real, u zamjenu za Rooneyja, osim hrpe novca, Manchester Unitedu ponudio i napadača Karima Benzemu, koji je već bio blizu Old Trafforda, ali je ipak otišao u kraljevski klub. O dolascima i odlacima igrača Realov sportski direktor Jorge Valdano kaže:

– Dovedemo li Rooneyja, morat ćemo se riješiti nekog napadača i bit će to veliki problem.