Kovač u siječnju kreće po najskupljeg ranjenika na svijetu

Sve je bilo dogovoreno. Manchester City je trebao dobiti 110 milijuna eura odštete, a njegovo lijevo krilo 18 milijuna eura godišnje plaće u Bayernu, koji ga je čekao kao spasitelja i nasljednika legendarnog Francka Riberyja, piše index.hr.

Ali Leroy Sane (23), kojeg je City u ljeto 2016. kupio od Schalkea za 50 milijuna eura, teško se ozlijedio u oproštajnoj utakmici za City. U 13. minuti meča s Liverpoolom za engleski superkup dobio je rupturu ligamenata desnog koljena. To je ozljeda koja je za Sanea značila sedam mjeseci pauze i propast ljetnog transfera u Bayern.

Ipak, bez obzira na to što se Sane na teren vraća tek u ožujku, klubovi su opet otvorili pregovore oko njegovog povratka u domovinu, otkriva Marc Behrenbeck, stručnjak za transfere njemačkog Skya. "Sane i dalje želi u Bayern koji također još uvijek želi njega. To je neupitno, ostaju pitanja kad će se transfer realizirati i uz koliku odštetu? City je spreman prodati ga i zato je opet pokrenuo pregovore s Bayernom."

Ne samo to, nego je, otkriva isti izvor, već našao zamjenu za Sanea: "To je Mikel Oyarzabal iz Real Sociedada. Otkupna klauzula mu je 80 milijuna eura, što City naravno lako može platiti. Klubovi su već odradili prvu rundu pregovora."

Sane je za City odigrao 134 utakmice na kojima je postigao 39 i namjestio 45 golova.