BOMBA IZ MAKSIMIRA Dinamo dovodi pojačanje iz Bayerna

Gabriel Vidović
Profimedia

Daleko su odmaknuli pregovori Bayerna i Dinama o posudbi Gabriela Vidovića iz njemačkog prvaka hrvatskom prvaku. Ovo je objavio Kerry Hau, insajder njemačkog SPORT-a 1 za Bayern.

Jučer je Tobi Altschäffl, još jedan pouzdani izvor iz najvećeg njemačkog kluba, objavio uvjete pod kojima će Dinamo dovesti mladog Bayernovog ofenzivca Gabriela Vidovića. Standardni mladi reprezentativac Hrvatske trebao bi biti zamjena za tek dovedenog Luku Stojkovića, koji je pred derbi s Rijekom ozlijedio križne ligamente, zbog čega će mjesecima pauzirati.

Dinamo ga može otkupiti, ali to može uraditi i Bayern

Prema navodima Altschäffla, Vidović će u Dinamo doći na posudbu do kraja sezone. Hrvatski prvak platit će to njemačkom prvaku 500.000 eura, a imat će i opciju otkupa njegova ugovora za četiri milijuna eura. Bavarci su zadržali mogućnost da ga vrate, a cijena koju bi trebali platiti Dinamu u tom slučaju iznosi 11 milijuna eura, prenosi Index.

Da se nešto po tom pitanju događa, dao je naslutiti i sam Vidović, koji je u subotu zapratio Dinamo na Instagramu. Ne mora to značiti ništa, ali često su takvi potezi zapravo najava transfera.

Vidović je rođen u Augsburgu, gdje je i počeo trenirati nogomet, a s 13 godina prešao je u Bayern, za čiju je prvu momčad skupio četiri službena nastupa. Debitirao je prije godinu i pol kod Juliana Nagelsmanna nakon što je sjajno igrao za drugu Bayernovu momčad. Prošle je sezone na posudbi u nizozemskom prvoligašu Vitesseu odigrao 25 utakmica i zabio četiri pogotka.

Standardni je mladi reprezentativac Hrvatske te je ovog ljeta bio na U-21 Europskom prvenstvu. Najčešće igra na poziciji lijevog krila, iako je znao odigrati i u vrhu napada ili kao ofenzivni veznjak.