HERCEGOVAČKI KORIJENI Bayern kupio mladog igrača Osijeka za 2,8 milijuna eura

Ljubo Puljić
Privatni album

Njemački velikan Bayern službeno je u srijedu potvrdio transfer Ljube Puljića, za kojeg će naš prvoligaš Osijek sa svim bonusima inkasirati 2,8 milijuna eura. Reprezentativac Hrvatske u kategoriji U-17, službeno je postao igrač najboljeg njemačkog kluba u povijesti na svoj 16. rođendan. U biti taj se datum, 31. svibnja, i čekao kako bi službeno bilo objavljeno ono što se znalo već neko vrijeme, ali zbog Puljićeve dobi nije moglo biti službeno provedeno, prenose Sportske novosti.

Sada, kada je ovaj mladić rođen u Vinkovcima 2007. godine, napunio 16 godina više nije bilo zapreka za službenu potvrdu transfera mladića kojemu se prognozira velika karijera. Naime, brojni stručnjaci ovog 16-godišnjeg stopera, koji je nakon matične Cibalije u posljednjih pet i pol godina nogometno stasavao u Gradskom vrtu, smatraju jednim od najperspektivnijih svjetskih igrača u svojoj dobi, pa ne čudi da je bio na radaru brojnih velikana. U Osijeku je u protekloj sezoni bio standardni član prvog sastava kadeta koji su s 22 pobjede, 3 remija i samo jednim porazom osvojili naslov prvaka Hrvatske, pri čemu su u 26 utakmica primili svega 13 golova, uvjerljivo najmanje u ligi, gdje je on kao stoper dao značajan obol, a zabio je i dva gola. I izborniku U-17 reprezentacije Hrvatske Robertu Jarniju bio je jedan od najvažnijih igrača, pa je tako na nedavnom EP u Mađarskoj bio jedan od trojice naših igrača koji su u sve tri utakmice u skupini protiv Engleske, Švicarske i Nizozemske odigrali sve minute. Štoviše, Puljić je zabio i jedan od dva gola malih ‘‘vatrenih‘‘ na tom Euru, za remi i jedini bod protiv Nizozemske.

Još je zimus sportski direktor Osijeka Ivica Kulešević u jednom razgovoru za medije kazao kako za ovog tinejdžera vlada ogroman interes klubova iz Liga petice te da će ga Osijek teško zadržati. Barcelona, Bayer, Juventus i Borussia Dortmund bili su najuporniji, a u toj utakmici na kraju je pobjedu odnio bavarski klub, za koji su igrač, njegova obitelj i menadžer procijenili da je najbolji za njegov razvoj. Puljić je s Bayernom potpisao ugovor na 3+1 godinu, a priču je na kraju u ime njemačkog prvaka zgotovio Halil Altintop, bivši igrač nekoliko Bundesligaša i turske reprezentacije, koji je već tri godine dio stručnog kadra Bayernove Škole nogometa, a od ožujka ove godine i njezin sportski direktor.

Ovome dodajmo kako je mladi Puljić porijeklom iz Hercegovine, točnije iz Brštanika kod Stoca.