REMI U MADRIDU I LONDONU Maestralan pogodak Joška Gvardiola

Manchester City Joško Gvardiol
Profimedia

U prvim dvobojima četvrtfinala Lige prvaka u Londonu su Arsenal i Bayern odigrali 2-2, dok su u Madridu Real i Manchester City igrali 3-3, uz pogodak hrvatskog reprezentativca Joška Gvardiola.

Aktualni europski prvak Manchester City i najtofejniji europski klub Real Madrid treću godinu uzastopce odmjerili su snage u fazi na ispadanja Lige prvaka, ali ovoga puta u nevjerojatnoj utakmici, koja je završila 3-3.

Pogotke su za Real polučili Ruben Dias (12, autogol), Rodrygo (16) i Federico Valverde (79), a za City Bernardo Silva (2), Phil Foden (66) i Joško Gvardiol (71).

City je poveo već u 2. minuti zahvaljujući velikoj lukavštini Portugalca Silve. Englezi su dobili slobodni udarac iskosa s 20-tak metara i dok su svi očekivali nabačaj, Silva je pucao pored zida, prizemno u bliži kut u iznenadio neopreznog vratara Lunina.

No, Realu je trebalo vrlo kratko da odgovori s dva pogotka. U 12. minuti Eduardo Camavinga je šutirao izvan šesnaesterca, a lopta je pogodila Rubena Diasa i ostavila vratara Ortegu u raskoraku. Samo dvije minute kasnije Brazilac Rodrygo je iz solo prodora, započetog na centru, zabio za 2-1, a i prilikom tog gola lopta je na putu prema mreži pogodila nekog od Cityevih igrača.

Ofanzivnija igra Citya u drugom dijelu isplatila se u 66. minuti, kada je Foden sjajnim udarcem pogodio same rašlje, da bi se u 71. minuti u strijelce upisao i Gvardiol, snažnim i preciznim udarcem s 20-tak metara u suprotni kut. Vodstvo Engleza nije dugo trajalo jer je Valverde u 79. minuti s 20-tak metara donio novo izjednačenje.

OVDJE POGLEDAJTE POGODAK GVARDIOLA

Gvardiol i Mateo Kovačić odigrali su cijelu utakmicu za City, dok je Luka Modrić ušao u igru u 71. minuti.

Trener Reala Carlo Ancelotti je trener s najviše naslova Lige prvaka (četiri) i pobjeda (114), a u utorak je došao i do svoje 200. utakmice u LP.

Na Emiratesu su lider engleskog prvenstva Arsenal i Bayern odigrali 2-2. Za Arsenal su zabili Buyako Saka (12) i Leandro Trossard (76), a za Bayern Serge Gnabry (18) i Harry Kane (32pen).

U Londonu je poveo Arsenal u u 12. minuti pogotkom Bukayo Sake, koji je preciznim šutem s desetak metara pogodio sam kut Neuerovih vrata. U 18. minuti Bavarci su izjednačili golom Gnabrya, koji je iskoristio nekoliko vezanih velikih pogrešaka Arsenalove obrane, da bi se potpuni preokret zbio u 32. minuti kada je solo-prodor Sanea prekršajem zaustavio Saliba, a Harry Kane je iz penala doveo Bayern u vodstvo. Arsenal je poravnao u 76. minuti golom Belgijanca Trossarda, kojemu je povratnu loptu namjestio Gabriel Jesus. U zadnjoj minuti napadač Bayerna Coman je pogodio vratnicu.

Uzvrati su 17. travnja.

Liga prvaka: Rezultati

Rezultati prvih susreta četvrtfinala Lige prvaka:

REAL MADRID – MANCHESTER CITY 3-3 (Dias 12ag, Rodrygo 14, Valverde 79//B. Silva 2, Foden 66, GVARDIOL 71)

ARSENAL – BAYERN 2-2 (Saka 12, Trossard 76//Gnabry 18, Kane 32pen)

SRIJEDA:

ATLETICO MADRID – BORUSSIA DORTMUND

PSG – BARCELONA