Ivan Ivanković: Nadam se da će Zrinjski osvojiti naslov prvaka

HFC Zrinjski, MNK Seljak Livno, Ivan Ivanković, HFC Zrinjski

... i tako potvrdili velike ambicije koje su najavljene uoči početka sezone.

Uprava je napravila dobar posao s dovođenjem nekoliko pojačanja, a jedan od njih je i povratnik u Zrinjski Ivan Ivanković koji je prošlu sezonu nastupao za Split Tommy.

Za početak možeš li nam reći što je odlučilo da se ponovo vratiš u Zrinjski?

"Za povratak u Zrinjski najviše me potakla ozbiljnost i ambicije u klubu a i samo dovođenje trenera Nikole Tomičića, pa se nadam osvajanju prvaka BiH".

Igrao si već za Zrinjski, pa za dubrovački Square, i za jedan od najjačih klubova u regiji Split Tommy. Možeš li nam povući neku paralelu između klubova čiji si dres nosio?

"Radi se o iznimno dobrim ekipama, gdje se vrlo dobro radi na igračima i njihovom napretku, od treninga do cjelokupne ozbiljnosti klubova".

U poređenju s klubovima iz Hrvatske gdje bi bio današnji Zrinjski?

"Moramo biti realni da još uvijek BiH futsal nije zaživio kao u Hrvatskoj, ali iz godine u godinu s ovakvim ulaganjem u BiH futsal, ne bi me čudilo ako kroz par godina budemo imali uspješnijih ekipa od Hrvatskog futsala".

Vratimo se na HFC Zrinjski, pa nam reci kako si zadovoljan početkom sezone?

"Startom sezone sam iznimno zadovoljan, imamo 100% učinak, jer u 3 iznimno teške utakmice i dva teška gostovanja imamo 3 pobjede. Moram se također osvrnuti na odlične treninge gdje se vidi napredak cjelokupne ekipe".

Tri kola tri pobjede potvrđuju ambicije koje su najavljene. Igrao si u Zrinjskom kada je klub osvojio dva Kupa BiH. Koliko bi ti značio naslov prvaka u dresu svoga kluba?

"Uz nastavak ovakvog rada, mislim da možemo nakon dva kupa BiH osvojiti i prvenstvo, mada će to biti jako jako teško, jer imamo dosta suparnika koji imaju novih pojačanja, ili imaju značajan napredak u svom radu, pa svako takvo gostovanje mora biti teško, ali sve u svemu to su očekivanja sviju nas u klubu".

Iduće kolo Plemići dočekuju Tango. Možeš li nam reći što očekuješ u toj utakmici?

"Ekipa Tango oduvijek igra dobar futsal, ali mislim da mi s domaćim terenom i samopouzdanjem s tri uzastopne pobjede imamo bolje šanse".

Ovaj Zrinjski zaslužuje puno veću potporu. Hoće li odlične igre Plemića vratiti publiku u dvoranu?

"To je nešto sto nam jako nedostaje, jer igrati uz punu potporu dvorane je nešto što se samo na trenu može osjetiti. Navijači dosta puta svojim podržavanjem mogu dati "krila" svom klubu u nove pobjede. Nadamo se da ćemo ovakvim dobrim igrama privući sto vise publike koja će nas bodriti i navijati".

Za kraj imaš li neku poruku za naše čitatelje?

"Ovim putem pozivam sve navijače da dođu i podrže nas u novim pobjedama, te da budu šesti igrač na terenu".

HERCEGOVINA.info