LUDA ZAVRŠNICA Čapljina izgubila, ali se plasirala u doigravanje. Zrinjski propustio veliku priliku i ostalo mu samo čudo

HFC Zrinjski Čulin Mlin
HFC Zrinjski

Prva futsal liga Federacije BiH ulazi u samu završnicu. Do doigravanja za ulazak u najviši rang natjecanja ostalo je samo još jedno kolo. 

Posebno zanimljivo jučer je bilo u skupini Jug. Naime, vodeća Čapljina unatoč porazu kojeg je doživjela jučer u Bugojnu od Iskre plasirala se u doigravanje.

Dobro su prvo poluvrijeme odigrali Čapljinci, vodili 0:2, no drugo poluvrijeme gosti su odigrali jako loše, te su na kraju upisali poraz od 4:3. Pogađali su za Čapljinu Galić, Božo Medić i Arar. Na službenim stranicama su Čapljinici napisali kako je drugo poluvrijeme bilo očajno.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

No, unatoč gubitku bodova, Čapljincima je u prilog otišao rezultat utakmice koja se u isto vrijeme igrala u Mostaru u dvorani na Bijelom Brijegu. Tu su veliku bitku vodili HFC Zrinjski i MNK Čulin Mlin iz Livna. Krajnji rezultat bio je 3:3, što je gostima iz Livna bilo gotovo ravno pobjedi.

U prvom djelu vidjeli smo pravu golijadu. Poveli su gosti nakon sjajne akcije u 7. minuti kada pogađa Pidro.

Samo pet minuta kasnije Zrinjski dolazi do poravnanja. Kombinirali su Pantić i Bubalo, lopta dolazi do Vice Božića koji pogađa mrežu gostiju.

No, radost domaćih kratko je trajala. Samo minutu kasnije pucao je Krezo, loptu odbija vratar Zrinjskog Skuhan, a na nju natrčava Duvnjak i šalje ju u mrežu.

U 14. minuti novi šok za Zrinjski. Ponovno je Krezo u ulozi asistenta. Ovaj put dodao je do Malete koji snažnim udarcem pogađa za 1:3.

Do kraja poluvremena Zrinjski je uspio smanjiti rezultat. Igrala se posljednja minuta prvog dijela kada je sve sam napravio Kristijan Pantić i uspio vratiti nadu Zrinjskom.

U nastavku se Zrinjski potpuno vraća u igru. U 26. minuti Mile Pehar je asistirao za Božića, a ovaj pogađa za izjednačenje i erupciju oduševljenja u dvorani.

U sljedećim minutama obje momčadi su došle do svog 5. akumuliranog prekršaja i igrala se oprezna igra s obje strane, igra bez prekršaja.

No, gosti ipak jedan prave i Zrinjski je imao kazneni udarac za pobjedu. No, nisu Plemići to uspjeli realizirati i utakmica je završena podjelom bodova čime su gosti mogli biti zadovoljniji.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stanje na ljestvici je takvo da je Čapljina s 27 bodova sigurna u doigravanju, a samo je pitanje s koje će pozicije tamo ići. MNK Čulin Mlin broji 26 bodova, a trećeplasirani HFC Zrinjski 23. 

U posljednjem kolu sastaju se Čapljina i Zrinjski, dok će Čulin Mlin u gradskom derbiju dočekati Seljak. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Zrinjski za doigravanje treba doslovno čudo. Potrebna mu je pobjeda u Čapljini s velikom razlikom i pobjeda Seljaka protiv Čulinog Mlina. U slučaju jednakog broja bodova gleda se gol razlika, a tu su Livnjaci za 9 pogodaka bolji od Zrinjskog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.