HŠK Zrinjski: Nećemo kočiti Lončarića, ali i Zrinjski ima svoj interes

HŠK Zrinjski-Drina
Zagrepčanin je jučer u hrvatskoj prijestolnici trebao finalizirati pregovore s norveškim prvoligašem Tromsöm.

Pod Bijeli brijeg stigao je u srpnju prošle godine nakon čega je odradio posljednja tri susreta jeseni u kojima je osvojeno devet bodova, a jučer je u svom Zagrebu dogovarao angažman u norveškoj Eliteserien. Da, Plemići će gotovo sigurno pripreme nastaviti bez iskusnog i provjerenog vratara s kojim je zaokružena uspješna jesen, ali nekoliko je razloga zbog kojih Pod Bijelim brijegom ne paničare - Lončariću su zapravo izišli u susret i pustili ga u klub u kojem će vjerojatno braniti, što u Zrinjskom na proljeće vjerojatno ne bi bio slučaj. Mostarci bi bez njega ostali na trojici vratara, a tu je i mogućnost zarade.

- Po Filipovim riječima, Norveška je vrlo izgledna opcija, rekao nam je izvršni dopredsjednik kluba Danko Šulenta, dodajući: HŠK Zrinjski će, naravno, znati zaštititi vlastiti interes, a istovremeno ne želeći biti smetnja ukazanoj prilici našem vrataru".

Između vratnica je u prvih petnaest utakmica sezone stajao 19-godišnji Goran Karačić koji jesen nije završio samo radi operacije prepona..., a kako je riječ o iznimno talentiranom, uz to i mladom vrataru koji je u zimske pripreme ušao oporavljen, nema nikakvog razloga da ga šef struke Vinko Marinović ne nastavi forsirati i u proljetnom dijelu sezone, što bi moglo odvesti do unosne prodaje kojoj se i sam Karačić nada - u razgovoru za naš list na samom početku godine izjavio je kako vjeruje da će Zrinjski na kraju sezone gotovo sigurno napustiti i potpisati za veliki klub, po mogućnosti engleskog predznaka.

Kako god bilo, Lončarić, koji je prije Zrinjskog branio u Dinamu, rumunjskom Gaz Metanu, Željezničaru i Osijeku, odlično je poslužio Mostarcima - u posljednja tri kola prvog dijela sezone, protiv Olimpica, Drine i Travnika, primio je samo jedan gol. Njegov odlazak značio bi i to da bi Nikola Vasilj, koji je jesen odradio u federalnom prvoligašu Branitelju, bio vraćen s posudbe i da bi se našao među putnicima za Međugorje u koje će Plemići preseliti danas, a gdje će trenirati do 28. siječnja. U tom periodu, točnije slijedećeg utorka, odradit će utakmicu s Osijekom, 29. siječnja imat će dan odmora, a 30. ovog mjeseca Marinović će kadar povesti u Istru.

U Međugorje nisu pošli stoper Anto Radeljić i veznjak Dejan Vukomanović koji su posuđeni - Radeljić će u drugom dijelu sezone pomoći Vitezu izboriti ostanak, dok će Zrinjski Vukomanoviću nakon jeseni provedene u srpskom drugoligašu Inđiji pokušati pronaći angažman u Premijer ligi.

Popis za Međugorje

Vratari: Krešimir Bandić, Goran Karačić, Nikola Vasilj

Obrana: Zvonimir Blaić, Stjepan Radeljić*, Daniel Graovac, Pero Stojkić, Ivo Zlatić, Danijel Stojanović, Neven Laštro, Matija Katanec

Vezni: Ivan Peko, Aleksandar Radulović, Miloš Žeravica, Mile Pehar, Vučina Šćepanović, Marin Vranjić, Ognjen Todorović, Filip Arežina, Oliver Petrak, Miloš Filipović, Goran Zakarić, Marijan Ćavar*, Josip Miketek*

Napad: Krešimir Kordić, Miloš Aćimović*, Jasmin Mešanović, Stevo Nikolić

* Juniori

Dnevni list