HŠK Zrinjski: Kadeti i juniori aktuelnog prvaka BiH na testu

Profesori Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore testirali su kadete i juniore HŠK Zrinjski iz Mostara, aktualnog prvaka premijer lige Bosne i Hercegovine.

Antropometrijska mjerenja nogometaša obavili su prof. dr Duško Bjelica, mr Jovan Gardašević, mr Ivan Vasiljević i prof. dr Marin Ćorluka sa FPMOZ Sveučilišta u Mostaru.

Testiranje će pokazati kod kadeta i juniora procentualne vrijednosti potkožnih masti i mišićne mase, rezultate parametara metabolizma i segmentne analize pojedinih dijelova tijela.

„Morfološka dijagnostika najvažniju ulogu ima kod mladih sportaša jer i najmanja greška u trenažnom procesu i neracionalna doziranost može uticati na pravilan rast i razvoj organizma. U navedenom uzrastu posebno je važno sprovoditi inicijalna, tranzitna i finalna mjerenja mladih sportaša", naglasio je profesor Bjelica.

Mjerenjima su nazočili voditelj nogometne škole HSK Zrinjski iz Mostara Dragan Perić i treneri kadeta i juniora Elvis Margeta, Draženko Bogdan i Nenad Gagro.

13.05.2019 u 08:24