VIDEO  Baka Slišković je prije 17 godina izveo Zrinjski s terena u Orašju, kakve su tada bile kazne?

Blaž Slišković Orašje

Fudbalski klub Sarajevo prekinuo je u posljednim minutama jučerašnju utakmicu četvrtfinala Kupa BiH protiv Borca pri rezultatu 1:2.

Jučerašnja scena sve nas je podsjetila na 2007. godinu. Tada je Blaž Slišković kao trener Zrinjskog u Orašju na utakmici Premijer lige naredio igračima da napuste teren u 83. minuti.

Slišković je više puta nakon sporne utakmice u Orašju izjavio kako se na povlačenje svojih igrača s terena odlučio zbog pristranog suđenja Almira Alijagića i njegovih pomoćnika u korist ekipe Orašja, a na štetu Zrinskog, piše Raport.

Disciplinska komisija NSBiH tada je kaznila Zrinjski oduzimanjem dva boda, a trenera Sliškovića sa 2.500 KM.

Sadržaj se učitava...

Također je donesena odluka da se tadašnjeg predsjednika Zrinskog (današnjeg potpredsjednik FSBiH) Ivana Beusa kazni zabranom vršenja, te dužnosti 12 mjeseci i novčanom kaznom od 2.500 konvertibilnih maraka.

Iz NSBiH su spornu utakmicu u Orašju registrirali rezultatom 3:0 u korist domaćeg tima.

Prekid u Orašju tada je prošao bez toliko pratećih incidenata kako je to sinoć bilo na Koševu, gdje su u komunikaciji na terenu osim trenera i igrača sudjelovali i ljudi iz kluba.

Uz strožija pravila NSBiH za razliku od tada, za očekivati je veće kazne za Bordo tim.

Dobiju li baš maksimalnu kaznu oduzimanja 12 bodova to bi značilo prelazak u borbu za opstanak...

Za danas je zakazana hitna sjednica Natjecateljske komisije NSBiH, a jedina točka na dnevnom redu bit će događanja s meča Sarajevo - Borac.

Natjecateljska komisija će raspravljati o rezultatu utakmice s Koševa, dok će konačan sud o kaznama donijeti Disciplinska komisija NSBiH.