Gianluca Vialli želi posjetiti Međugorje: 'Život je sačinjen u omjeru 10% od stvari koje nam se događaju i 90% od toga kako se nosimo s time'

Gianluca Vialli, Roberto Mancini, italija, Međugorje
FOTO: scsport.ba
 
Gianluca Vialli (54), bivši talijanski nogometaš je od 2017. godine vodio je svoju najveću životnu borbu - borbu s rakom.
 
- Najteže mi je bilo reći obitelji: roditeljima, braći, sestrama, ženi Cathryn i našim djevojčicama Oliviji i Sofiji. Saznanje da imaš rak donese ti i nekakav osjećaj srama, kao da si sam kriv jer si ga dobio. Želio sam i dalje ljudima biti Vialli kakvog su poznavali, ali sam onda odlučio ispričati svoju priču u knjizi - rekao je Vialli u razgovoru za Corriere Della Sera.
 
Njegova knjiga se zove 'Goals. 98 storie + 1 per affrontare le sfide più difficili', a u njoj je napisao 99 priča i 99 citata koji ga inspiriraju u svakodnevnom životu. Posljednja, u kojoj piše o borbi s rakom je autobiografska. Vialli je posljednje mjesece provodio na kemoterapijama i zračenjima i sada je njegovo zdravlje bolje.
 
Gianluca Vialli,Roberto Mancini,italija,Međugorje
 
-Nadam se da moja priča može poslužiti kao inspiracija ljudima koji se nalaze na ključnim životnim raskrižjima.
 
-Upravljamo vlastitim mislima. Nije najvažnije pobijediti, nego razmišljati kao pobjednik. Život je sačinjen u omjeru 10% od stvari koje nam se događaju i 90% od toga kako se nosimo s time. Nadam se da moja priča može pomoći drugima koji imaju probleme. Volio bih da mi netko dođe i kaže: "I ti si razlog zbog kojeg nisam odustao" - objasnio je Vialli.
 
Vialli je karijeru započeo u Cremoneseu, a potom je preko Sampdorije stigao do Juventusa. Igračku je karijeru završio u Chelseaju, a u glavnom gradu Engleske je započeo trenersku karijeru. Nakon Chelseaja sjedio je i na klupi Watforda. Za talijansku je reprezentaciju odigrao 59 utakmica.
 
Kako je Hercegovina.info jučer i pisala, Roberto Mancini u Zenicu je kao svoje goste sinoć pozvao prijatelje iz Međugorja. Kako kažu za hercegovinu.info, talijanski izbornik ih je zamolio da jedan suvenir iz Međugorja bude poseban za Viallija, koji se borio s teškom bolešću.
 
Tom prigodom Vialli im je kazao svoju želju, kako želi posjetiti Međugorje.
 
Gianluca Vialli,Roberto Mancini,italija,Međugorje