FIFA imenovala 'odbor za normalizaciju' koji bi trebao rješiti stanje u NSBiH

jedanaesterac, HNK Čapljina, FIFA, NS BIH, HŠK Zrinjski, FK Leotar, NK Travnik, FK Borac, rusmir mrković, nogomet, regionalna liga, nogomet, lopta, Mostar, spomenik, regionalna liga, nogomet, smrt nogometaša, nogomet, novo natjecanje
Iz vladajućeg tijela svjetskog nogometa na taj korak su se odlučili s ciljem da nađu prikladno rješenje i usklade statute NSBiH sa statutima FIFA-e i UEFA-e.

Takozvani Odbor za normalizaciju će imati zadatak prekinuti sve veze s bivšim rukovodstvom NSBiH, te bi trebao sazvati Generalnu skupštinu najkasnije do 26. svibnja.

"Odbor za normalizaciju na snagu stupa odmah kao izvršni odbor Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine", stoji između ostalog u priopćenju FIFA-e.

Podsjećamo, FIFA i UEFA suspendirali su NSBiH 1. travnja budući krovno tijelo bosanskog nogometa nije prilagodilo svoje statute u skladu s njihovim pravilnicima, točnije, što nisu aktualni sustav prema kojem savezom vlada tročlano predsjedništvo promijenili u sustav u kojem bi na čelu bio samo jedan čovjek.

Trenutno tako bosansko-hercegovačka reprezentacija nema pravo nastupa u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012., a klubovi iz susjedne države također ne smiju igrati u europskim kupovima sljedeće sezone. Također, BiH neće imati pravo glasa prilikom izbora predsjednika FIFA-e u lipnju.

Ukoliko Odbor za normalizaciju realizira zamišljene ciljeve, nogometna reprezentacija BiH mogla bi nastaviti put u kvalifikacijama ua Europsko prvenstvo 2012. godine pošto se ciklus nastavlja 3. lipnja utakmicom protiv Rumunjske. Trenutno je BiH četvrta u kvalifikacijskoj skupini D, pet bodova iza lidera Francuske i bod manje iza Bjelorusije i Albanije, ali uz utakmicu manje od svih spomenutih reprezentacija.

izvor:jutarnji list