OGLUŠILI SE Irfan Peljto odbio suditi sarajevskim klubovima, a NS BiH ga delegirao za utakmicu Zrinjskog i Sarajeva

Irfan Peljto
X

Iako je Irfan Peljto odlučio kako do kraja sezone ne želi suditi sarajevskim klubovima, Nogometni savez BiH oglušio se na njegovu odluku te je Peljtu delegirao za derbi susret 28. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između HŠK Zrinjski i FK Sarajevo koji se igra u srijedu pod Bijelim Brijegom.

No, kako doznaje Hercegovina.info, Peljto tu utakmicu neće suditi.

Naime, on je još 28. ožujka poslao svoju odluku mailom Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine u kojem je pisalo kako zbog pritisaka i prijetnji ne želi suditi utakmice Sarajeva i Željezničara, kako međusobne, tako i bilo koje druge koje igraju ova dva kluba, te kako ukoliko Savez delegira Peljtu za neku od utakmica u kojima sudjeluju ova dva kluba, u istom Peljtin mail smatraju odustajanjem od suđenja iste.

U Savezu su očito smatrali da će najbolji bh. sudac ipak promijeniti svoju odluku i pristati na suđenje jedne od najvažnijih utakmica ovog prvenstva, no Peljto je ostao pri svom stavu, a kako doznajemo Savezu je ponovno uputio mail kako stoji pri svojoj odluci.

Na službenim stranicama Nogometnog saveza BiH i dalje stoji kako je Irfan Peljto glavni sudac utakmice između HŠK Zrinjski i FK Sarajevo. Koga će NS BiH delegirati umjesto njega, za sada još nije poznato.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.