SKANDALOZNA PRODAJA Mostarska SDA uz pravobranitelja koji je pozorišni stan kupio za 234 marke po kvadratu

Mujkanović pozorište

Skandalozna prodaja pozorišnih stanova u Mostaru po mizernoj cijeni od dvjestotinjak maraka po četvornom metru polako se mete pod tepih, a pod kontrolom mostarske SDA. 

Javni pravobranitelj Grada Mostara Almir Mujkanović, te njegove bivše kolege iz Narodnog pozorišta Mostar nisu ipak bili tema zadnje sjednice Gradskog vijeća Mostara. Salem Marić i mostarska SDA stali su uz pravobranitelja, koji je sebi pribavio stan u Franjevačkoj ulici u Mostaru od 33 četvorna metra za 7.751 marku, te njegov mandat nije došao na dnevni red, a navodno su stajališta da 'institucije trebaju raditi svoj posao'. Ni kolege iz HDZ BiH nisu iskoristile priliku da Mujkanovića, koji je na zadnjoj sjednici iznosio izvješće o radu pravobranitelja Grada Mostara za 2022., priupitaju o prodaji stanova, baš kao ni oporba. 

Stan je javnog pravobranitelja Mujkanovića koštao 234 marke po četvornom metru, deset puta manje nego običnog građanina. Na pisanja medija o tome na facebooku je napisao „Jesam pa šta“. Emir Spahić, pravobraniteljov nasljednik u Narodnom pozorištu sebi je pak pribavio stan u Ulici Ćirića broj 8, a 35 četvornih metara stana platio je 6.501 marku. Ni on nije bio na dnevnom redu, a njegova kaznena odgovornost u ovoj kupoprodaji se ispituje. 

Spahić je za istu ovlastio odvjetnika Nenada Gvozdića, da u ime i za račun prodavatelja može završiti kupoprodaju, što je isti i učinio. 

Mujkanović pozorište

Tužiteljstvo HNŽ-a po pitanju ove kupoprodaje formiralo je predmet, te tužitelj Kemal Maksumić provodi istragu u predmetu. Na traženje da se očituje o ovom predmetu poslodavcu, Gradu Mostaru, Mujkanović je, saznaje Hercegovina.info napisao da u ovoj kupoprodaji nitko nije oštećen, da je Pozorište na raspolaganju imalo sedam stanova, za koje se prijavilo sedam radnika, i da se nitko nije žalio. Naveo je da su stanovi prodani temeljem Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova i po proceduri propisanoj uredbom o uvjetima, kriterijima i postupku dodjele stanova. 

Zanimljivo je da su ugovori proslijeđeni Javnom pravobraniteljstvu Mostara, koje na prvu nije imalo nikakvu primjedbu na cijenu od dvjestotinjak maraka za četvorni metar stana u Mostaru. Nakon isčuđavanja pojedinih načelnika naknadno su se pak pravobraniteljice očitovale da cijena nije obračunata na pravilan način. Rade u istom uredu s Mujkanovićem, a Mujkanović se izuzeo od tog mišljenja. Voljan je pak, sad kada se sve napisalo i pročulo, nadoplatiti. Prije nego se pročulo nije imao tih želja. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.