AFERA 'STANOVI' Vijećnici žele odgovore oko prodaje stanova za 200 maraka po kvadratu

Mujkanović pozorište

Afera oko prodaje stanova Narodnog pozorišta trebala bi se naći na dnevnom redu naredne sjednice Gradskog vijeća u Mostaru. 

Sjednica je planirana koncem ovog mjeseca, a očekuje se da bi na istoj točka dnevnog reda mogao biti mandat gradskog pravobranitelja, a bivšeg ravnatelja Narodnog pozorišta u Mostaru Almira Mujkanovića.

On je naime među ekipom koja je stanove u Mostaru kupila po mizernoj cijeni od dvjestotinjak maraka četvornom metru. Oporba je u ovom slučaju ujedinjena i svi očekuju oštriju reakciju gradske vlasti.

"Nažalost, što se samog slučaja stanova tiče kao vijećnica nisam dobila nikakve provjerene i točne informacije iz Grada, pa ne smijem sebi dozvoliti da iznosim bilo kakve osobne stavove, bez jakih argumenata. Sve što znam je ono što sam pročitala iz vašeg medija. Ja samo mogu reći, kada je gospodin Mujkanović u pitanju, da sam kao zamjenica predsjednika Povjerenstva za izbor i imenovanje upozoravala na imenovanje gosp. Mujkanovića na mjesto javnog pravobranitelja Grada Mostara, jer se u tom trenutku protiv spomenutog gospodina vodio spor na sudu. Iz tih razloga sam osporavala njegovo imenovanje. Ogromne sumnje kada je taj gospodin u pitanju je pobudilo i to što je Mujkanović prilikom prijave na raspisani natječaj za javnog pravobranitelja Grada Mostara, navodno priložio potvrdu da se protiv njega ne vodi nikakav spor, što je u tom trenutku bilo nemoguće, jer je javnost bila upoznata da je Mujkanović za samo par dana imao ročište. Kako je Mujkanović dobio tu potvrdu, ostaje misterij, a većini vijećnika to nije smetalo. Nažalost, 24 ruke koje su ga imenovale nisu marile za naše mišljenje", kazala je za hercegovina.info Adela Gosto, vijećnica Prve mostarske partije.

Izvješću o kupovini stana po mizernim cijenama kakvu svi sanjaju još uvijek ni traga ni glasa.

"Mi očekujemo izvješće pravobraniteljstva i gradonačelnika o kupovini stanova. Nakon toga ćemo kao klub HRS-a iznijeti naše stavove jer još nitko nije vidio izvješća koja su trebala već stići", istaknuo je ispred HRS-a Slaven Bevanda.

Iz oporbe očekuju da će predmetom istrage biti uključeni svi u lancu koji su ovako nešto omogućili.

"Čekam odgovor na vijećničko pitanje koje postavio gospodin Miličević i tada ću imati više informacija. Za sve postoje zakoni i treba provjeriti jesu li stanovi prodani po zakonu ili se nisu mogli prodani. To bi trebao biti temelj priče. Tužiteljstvo će ipak morati pokrenuti istragu pa predmet odbaciti ili podignuti kaznenu prijavu protiv svih u lancu koji su to omogućili. Što se tiče oglašavanja iz Grada, to bi trebali pitati Ured gradonačelnika i Ured predsjednika GV. Po meni, Mujkanović nije trebao ni sjesti na funkciju pravobranitelj, ali 24 ruke spašavaju i najveći kriminal ako zatreba", rekla nam je Boška Ćavar, neovisna vijećnica u gradskom vijeću.

Iz SDP-a još jednom ističu da Mujkanović nije trebao ni postati gradski pravobranitelj.

"Svako kome je optužnica potvrđena treba odstupiti s funkcije, jer to znači da ima elemenata kaznene odgovornosti. Što se tiče gospodina Mujkanovića, mi smo kao klub bili protiv njegovog imenovanja", ističe vijećnica Emina Ćorić.

Dok je javnost frustrirana 'modus operandijem' skoro svakog gradskog direktorčića koji uzjaši na stolicu, sam Mujkanović se slavodobitno na svom Facebooku pohvalio novom nekretninom.

Za napomenuti je da je nakon naših članaka o prodaji stanova Tužiteljstvo HNŽ formiralo predmet. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.