4 vježbe s kojima mršavite i istovremeno poboljšavate seksualni život

vježbanje, sex, seks
Vanjski izgled svakog pojedinca je nešto što ovisi o nekoliko stvari, no vanjski izgled uglavnom nema veze s iskustvom i znanjem o seksualnosti. Ovdje nudimo nekoliko vježbi koje su vrlo važne za seksualne aktivnosti. Tajna je u mišićima donjeg dijela tijela, koje nam pomažu izdržljivosti pri zahtjevnijim i onim manje zahtjevnim seksualnim položajima. Isto tako ove vježbe će pomoći seksualnom užitku. Za lijepo tijelo i bolju zabavu u krevetu vježbe izvodite tri puta tjedno.

1. vježba: Čučanj


Stanite noge postavite u širini ramena. Stopala postavite malo prema van a ruke stavite na bokove. Čučanj izvodite na sljedeći način, da čučnete do razine kada su vam bedra paralelna s podom. Potom se ispravote u prvotnu poziciju. Nekoliko puta ponovite vježbu. S vremenom ćete moći napraviti sve više i više ponavljanja.

Ova vježba je dobra za seksualni život iz razloga što poboljšava fleksibilnost i čvrstoću u cijlom donjem dijelu tijela, prije svega stražnjice. Puno hollywoodskih zvijezda baš ovom vježbom održava svoju stražnjicu čvrstom i prćastom.

2. vježba: Most


Lezite na pod i ruke položite uz tijelo. Koljena presavijte a stopala stavite na tlo. Dižite bokove do te visine, da vam se koljena, bokovi i ramena izravnaju u ravnu liniju. U tom položaju se zadržite par sekundi i vježbu ponavljajte. Pokušajte napraviti dvadeset.

Most stabilizira mišiće trupa i pomaže pokretima koje izvodimo leđima i zdjelicom. Vježba poboljšava izdržljivost mišića zdjeličnog dijela i posljedično doživljavanje orgazma. Ova vježba brine za optimalno korištenje energije kod svih tjelesnih aktivnosti.

3. vježba: Istezanje na (pilates) lopti


Početna poza istezanja je da legnete na leđa, pod donji dio nogu stavite loptu te podižete leđa, dok budete podizali leđa pomicat će se i lopta pod vašim nogama, znači prsa primičete koljenima . Vježba je slična trbušnjacima bolje rečeno sklpokama samo što pod nogama imate loptu. Noge potom istegnite i vježbu ponavljajte.

Vježba je vrlo učinkovita kako za mršavljenje tako i za seksualnost, brine za dobru formu trbušnih mišića, koji su važni za mnoge položaje.

4. vježba: Nagib tijela


Kleknite na pod, ruke stavite uz tijelo kako biste dobili ravnu liniju tijela. Potom se nagnite 5 do 7 stupnjeva nazad. Pri tome budite pažljivi dsa su glava i kralježnica uvijek u ravnoj liniji s bedrima te da se unatrag naginje cijelo tijelo. Zadržite se u tom položaju par sekundi i vratite se u prvotni položaj.


I ova vježba poboljšava vašu fleksibilnost, jača mišiće torza, što je dobro dođe u svakodnevnom životu ali i u aktivnostima u krevetu.

izvor: www.intimatemedicine.com.hr