PREVARANTI HARAJU HERCEGOVINOM Jedan trgovac nam je ispričao kakvom forom se služe

prevaranti, lopovi, trgovci
Hercegovina.info

Prevaranti ovih dana haraju Hercegovinom. Više radnica iz trgovina diljem Hercegovine prijavilo je kako su prevarene "forom" prilikom vraćanja kusura.

Prevaranti su "operirali" po Čitluku, Stocu, Ljubuškom i Grudama. 

O jednoj takvoj prevari danas je obaviještena i policija u Čitluku koja je zaprimila jednu prijavu. 

No, kako doznaje hercegovina.info ovo im nije prvi put. Istu stvar činili su u Čitluku potkraj 2019. godine, a jedan od trgovaca nam je objasnio kakvom forom se služe i na koji je način on pao.

"Mislim da sam prevaren prošle godine od istih ljudi koje sam vidio večeras na slikama. Radi se o klasičnom zbunjivanju trgovaca s novčanicama većeg iznosa. Uglavnom uvijek dolaze dvojica od kojih jedan pita da li mu imate usitniti tu novčanicu. Kada kažete da nemate on je dadne svom partneru i kaže ti plati sve. Nakon toga ovaj upita sto pitanja za artikle i plaća vam većom novčanicom. Obično ga zatražite sitni novac kako bi mu okruglo vratili kusur. Dok se vi saberete da mu vratite kusur zaboravite uzeti njegovu novčanicu. Ukoliko mu ne prođe prvi put, onda se kao vrati po još nešto pokuša opet. Jednostavno vas zbunjuje konstantno u cijeloj gužvi. No, tko jednom padne na foru poput mene neće više ", priča nam ovaj trgovac iz Čitluka te dodaje.

"Postoji i slučaj kada vam kupi neki artikal u vrijednosti od 7 maraka, novčanicom od 50 maraka. Kada mu vratite usitnjeni novac, na zbunjivanje vam ga vraća i traži da mu ukrupnite u 100 maraka i tu padnete. Znam da cijela priča zvuči suludo i da će mnogi reći kako možeš biti tako naivan. No, gužva stalno zapitkivanje i zbunjivanje dovede do prevare", kazao je za hercegovina.info jedan od prevarenih trgovaca.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.