ZLATKO GUZIN Forsiraju se teorije zavjere, moramo spustiti tenzije

Zlatko Guzin
Hercegovina.info

Dr. Zlatko Guzin ponovno će u drugi krug glasovanja za gradonačelnika Mostara snage odmjeriti s dr. Kordićem iz HDZ-a BiH. I dok je Kordić danas tajnim glasovanjem dobio 14 glasova, baš kao i u petak kad je ono bilo javno, Guzin je danas dobio glas više, njih 12. 

Po izlasku iz vijećnice vidno zadovoljan je bio Guzin što je proces izbora gradonačelnika nastavljen i što se bliži kraju.

"Mislim da smo napokon stabilizirali situaciju i krenuli u proces koji ćemo, nadam se, u petak završiti. Danas je bilo nekorektnog ponašanja određenih vijećnika. Oni su na neki način srušili dignitet ovog vijeća", rekao je Guzin.

Zahvalio se svojoj Koaliciji.

"Želim se zahvaliti vijećnicima Koalicije za Mostar. Od prvih razgovora do izbora. S ponosom mogu reći kako smo sve stavove i odluke i način kako ćemo nastupati u Gradskom vijeću i donošenju svih odluka donosili konsenzusom. Tako je i dan danas, a tako će biti i u tijeku rada ovog GV. To će biti snaga kvalitetnih ljudi koji će raditi za dobrobit ovoga grada", te dodao:

"Nakon izbora gradonačelnika, ružite nas, tjerajte nas iako vjerujem da nećete. Uvjeren sam da ćemo opravdati vaše povjerenje i da ćemo krenuti napokon raditi i donositi neophodne odluke za dobrobit naših građana".

Na konstataciju novinara kako je jedan novi glas ili iz HRS-a ili od dr. Velibora Milivojevića, Guzin je upitan postoje li možda neki dogovori.

"Vjerujte da ne znam. Neki političari pa i vi novinari forsirate silne teorije zavjere. Toga ovdje nema. Molim sve da se ostavimo ružnih priča u smislu prodaje, izdaje itd. Mnogo teških riječi je rečeno, moramo spustiti tenzije", zaključio je Guzin.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.