GUZIN Čestitam od srca, odigrali smo fer utakmicu, pravi derbi; KORDIĆ Okrenimo jedra niz vjetar

BH Blok sastanak mostar
hercegovina.info

Glavni protukandidat novog gradonačelnika Mostara, dr. Zlatko Guzin, čestitao je dr. Mariju Kordiću nakon što je ovaj glasovima 17 vijećnika izabran za novog gradonačelnika:

"Na poseban način osjećam ponos što smo u ovoj pustinji i pomanjkanju normalne politike i izostanku komeptencija, ti i ja sačuvali dignitet naše profesije i odigrali fer utakmicu, odnosno derbi, u kojem netko mora izgubiti, ovaj put sam to bio ja. Iskrene čestitke, ti znaš da su od srca iskrene. Puno sreće i mudrosti. Nakon svakojakih analiza, stvari će se smiriti i želim uspješan rad Gradskom vijeću u donošenju važnih odluka za prosperitet grada", naveo je kandidat Koalicije za Mostar koji je dobio povjerenje 16 vijećnika u Gradskom vijeću.

Vijećnicima se obratio i sada već bivši gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je ponudio pomoć u budućem radu, s obzirom na "nemalo iskustvo", a naveo je kako Kordiću ostavlja financijski stabilan grad.

Kordić se na početku obratio Guzinu kazavši kako ovaj derbi nema gubitnika, već da je dobitnik grad Mostar. "Bit ću motor grada, pokretač ideja. Očekujem da radimo kao jedno. Gradonačelnik je u Gradskom vijeću, rekao bih, prvi među jednakima. Velika je odgovornost i još veća čast. Mogu obećati da ću svoje znanje i kapacitet i energiju uložiti u dobrobit grada da zajedno živimo u miru, školujemo djecu i da se pohvalimo gradom koji imamo. Okrenimo jedra niz vjetar da stignemo druge sredine koje su ispred nas. Molim vas za pomoć i strpljenje da zajedno napravimo jednu finu priču", kazao je novi gradonačelnik Mostara.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.