OTIŠAO JE JOŠ JEDAN PRIJATELJ MEĐUGORJA "Silno je želio doći, ali bolest je uznapredovala. Mancini me sinoć nazvao i rekao da su to njegovi posljednji sati"

Vialli
hercegovina.info

Proslavljeni nogometaš i trener Siniša Mihajlović preminuo je krajem prošle godine, točnije 16. prosinca. Od toga nije prošlo ni mjesec dana, a nogometnu Italiju, ali i cijeli nogometni svijet danas je rastužila vijest o odlasku Gianluce Viallija. Smrt Siniše Mihajlovića rastužila je i stanovnike Međugorja. Bio je popularni "Miha" prijatelj ovog mjesta u koje je dolazio, a za La Gazzetta dello Sport izjavio je kako je "u Međugorju plakao kao malo dijete i kako se više u njemu jedan dan osjećao čovjekom nego cijeli život".

I Gianluca Vialli bio je vezan uz Međugorje. Još 2019. godine, dok je reprezentacija Italije gostovala u Zenici, Vialli je preko Roberta Mancinija kojem je bio pomoćnik upoznao svoje međugorske prijatelje turističkog vodiča Michela Vasilja i ugostitelja Franju Vasilja. Tom prilikom cijelom stručnom stožeru, ali i svim reprezentativcima Italije oni su na dar donijeli posebne krunice, izrađene od kamena s Brda ukazanja.

Vialli je s Mancinijem trebao doći u ovo mjesto, no najprije pandemija koronavirusa, a onda i njegova bolest su zaustavile njegov posjet.

"Izrazio je veliku želju da dođe s Robertom Mancinijem, ali i da se popne i pomoli na Brdu ukazanja. Mancini ga je htio dovesti sa sobom, ali njegova bolest je nažalost uznapredovala tako da nije uspio", kaže nam Michele Vasilj.

Sinoć je dobio i poziv od Mancinija.

"Roberto me sinoć zvao, rekao mi je da je Vialli jako loše i da živi svoje posljednje sate, a jutros je stigla vijest da je nažalost preminuo. Mancini me također zamolio da se pomolimo za njegovu dušu što smo i učinili. Nazočili smo ukazanju i preporučili ga Bogu u svojim molitvama", rekao je Vasilj za Hercegovina.info.

Posebna je veza među talijanskim nogometašima, trenerima i klubovima iz Italije s Međugorjem. U ovo mjesto dolazili su Gianluigi Buffon, Roberto Mancini, Siniša Mihajlović, a nerijetko je tu i mlada momčad Atalante. Svoj toliko željeni dolazak Vialli nije dočekao, no kako nam kažu njegovi međugorski prijatelji uvijek će ga se sjećati u svojim molitvama.

Vialli

NAKON TEŠKE BOLESTI Preminuo Gianluca Vialli

Talijanska nogometna zvijezda Gianluca Vialli umro je od raka u 59. godini, objavila je u petak talijanska novinska agencija ANSA, prenosi Hina. Vialliju, koji je igrao za Sampdoriju, Juventus i…

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.