ZIDALI ZID U BUNICI Zatvoreno gradilište u Malom Polju, a izvođača nigdje

Gradilište Malo Polje
hercegovina.info

Nakon pisanja portala hercegovina.info o bespravnoj gradnji u Malom Polju, gdje je za sada nepoznati investitor kupio blizu devet duluma zemljišta i intervenira u korito rijeke, inspekcija je zatvorila gradilište. Osim pisanja, gradskoj inspekciji poslali smo i zahtjev za inspekcijski nadzor na ovoj lokaciji, kao i na ranču Hasana Pekušića.

„Dana 16.3.2021.god., izvršen je inspekcijski nadzor lokaliteta označenog kao k.č. 1163 i 1164 k.o. Malo Polje, na lokalitetu Gornja luka, gdje je prijavljena bespravna gradnja zidova uz rijeku Bunicu, i ovom prilikom konstatirano da su izvedeni radovi izgradnje zida u rijeci Bunici, kao i uz rijeku Bunicu. Kako prilikom inspekcijskog nadzora na mjestu događaja nije zatečen nitko od izvođača radova, kao ni investitor istih, te se nije moglo utvrditi na osnovu čega su izvedeni radovi i posjeduje li investitor (ili više njih) potrebno odobrenje, izvršeno je zatvaranje gradilišta, te ostavljen poziv investitoru da dostavi potrebna odobrenja.

Kako se radovi izvode u koritu rijeke Bunice, kao i u zaštitnom pojasu, predmet će u skladu sa Zakonom o vodama HNŽ biti upućen i Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, na nadležno postupanje“, navodi se u i odgovoru gradske inspekcije za naš portal.

Ilegalna gradnja u Gradu na Neretvi uzela je toliko maha da se više nitko ne libi graditi protuzakonito pa čak intervenirati i mijenjati korita rijeka. Iz tih razloga obratili su nam se mještani Malog Polja, kazavši da su investitori betoniraju obalu rijeke. Na ovoj lokaciji radilo se čak i nedjeljom, dok 16. ožujka nije zatečen nitko. Tako smo i dalje bez informacije tko je investitor na ovoj parceli. Mještani spominju da su u igri visoki dužnosnici SDA Mostar, o čemu službene potvrde nema. U međuvremenu, prijavljena nam je i bespravna gradnja na Buni, gdje vlasnik HP Investinga s čak dva bagera intervenira u koritu rijeke.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.