TKO JE KUPIO 9 DULUMA U MALOM POLJU? Bageri rove u koritu rijeke, inspekcija čeka zahtjev

Malo Polje
hercegovina.info

Ilegalna gradnja u Gradu na Neretvi uzela je toliko maha da se više nitko ne libi graditi protuzakonito pa čak intervenirati i mijenjati korita rijeka. Da je tome tako, primjer je i Malo Polje. Nekolicina žitelja tog naselja obraćala nam se povodom izgradnje na tom mjestu, gdje su nedavno starosjedioci prodali parcelu veliku skoro devet duluma, a novi vlasnici za koje se još jasno ne nazire tko su i što su probili pristupni put, doveli čak i rasvjetu, te krenuli u betoniranje plaže, a da – čini se – nisu uopće predali bilo kakav zahtjev za gradnju u Gradu Mostaru.

Mještani su sve zabilježili i fotografijama, a na licu mjesta u točnost njihovih tvrdnji uvjerio se i naš fotoreporter. Na ovoj lokaciji radi se čak i nedjeljom, a vidno je da su i susjedni objekti debelo zagazili u rijeku i nitko ih nije ranije kotrolirao(fotografija ispod).

Malo Polje

Načelnica Odjela za urbanizam građenje Grada Mostara Marina Deronjić za hercegovina.info kaže da dozvole na ovoj lokaciji nisu izdavane, a je li podnesen zahtjev za njihovo izdavanje i od koga može se utvrditi po inspekcijskom nadzoru. Međutim, inspekcijski nadzor neće se dogoditi, bez da netko podnese zahtjev za postupanje, što smo mi kao medij i uradili, budući da se mještani ustručavaju, jer su načuli da su u igri krupne ribe. 

“Ovaj Odjel radi na upravnom rješavanju isključivo po zahtjevu stranke, a ne po službenoj dužnosti”, objasnili su iz Grada Mostara iz čega je razvidno da bageri i kamioni u koritu rijeke nisu dovoljni da se inspekcija uputi u Malo Polje. To bi pak značilo da u Mostaru možete graditi što god želite, ukoliko nitko ne potraži inspekciju. Inače, u Malom Polju se priča da su 9 dunuma zemljišta u Malom Polju preko posrednika kupili visoki dužnosnici SDA, što je i moguće ako znamo da je samo zemljište stajalo preko 200-tinjak tisuća maraka, međutim službena potvrda o tome se ne može dobiti. Zanimljivo je i što je tik uz ovo zemljište planiran prolazak autoputa.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.