NAKON KORDIĆEVOG ZAKLJUČKA Prekršajni nalog protiv šefice za građevinske propise u Mostaru

Nelegalna zgrada Bijeli Brijeg i Mario Kordić

Upravna inspekcija Hercegovačko-neretvanske županije izdala je prekršajni nalog Jeleni Drmač, šefici za građevinske propise Grada Mostara, zbog nepostupanja po rješenju o obnovi postupka u vezi s nelegalnom zgradom na Bijelom Brijegu.

Upravna inspekcija prekršajni nalog zbog nepostupanja Jelene Drmač

Odbijanje postupanja po vlastitom rješenju

Gradonačelnik Mostara, Mario Kordić, potpisao je 14. srpnja 2023. godine zaključak koji prihvaća zahtjev stanara susjedne zgrade za obnovu postupka. Obnova bi omogućila preispitivanje izdanih dozvola Odjela za urbanizam i gradnju, te bi, sukladno važećem regulacijskom planu za Bijeli Brijeg, dovela do poništenja dozvola izdanih investitoru JOKS d.o.o. Međutim, svjestan mogućih posljedica, Kordić je donio novi zaključak kojim se prekida obnova postupka do završetka sudskog procesa na Županijskom sudu u Mostaru. Ministarstvo graditeljstva HNŽ kao drugostupanjski organ poništilo je ovaj zaključak kao neosnovan.

Podignuta i potvrđena optužnica protiv bivših i sadašnjih čelnika urbanizma u Mostaru

Napomenimo, Tužiteljstvo HNŽ-a podiglo je, a Sud u Mostaru potvrdio optužnicu u predmetu Bijeli brijeg, središnjoj temi afere urbicid koju smo razotkrili. U konačnici je optužnica obuhvatila dvije osobe, dok je prijavljenih bilo više. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.