GRADSKO IZBORNO POVJERENSTVO Nije prebrojavanje glasova, nego prebrojavanje broja listića

Prebrojavanje glasova
hercegovina.info

Gradsko izborno povjerenstvo grada Mostara od 10 sati u Ekonomskoj školi vrši uklanjanje tehničkih grešaka s pojedinih biračkih mjesta.

Iako je od prije od nekih subjekata plasirana informacija kako se radi o ponovnom prebrojavanju glasova sa 75 biračkih mjesta, tu informaciju negirao je predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva Mostar, Hilmo Đidelija, koji je kazao kako se radi na otklanjanju tehničkih grešaka utvrđenih prilikom preuzimanja izbornog materijala:

"U cilju potpune transparentnosti, predali smo zahtjev za tehničko uklanjanje grešaka, tako da se ovdje ne radi o ponovnom brojanju glasova", potvrdio je Đidelija.

Prebrojavanje glasova

Navodi da se ovo radi s obzirom da se na pojedinim biračkim mjestima pojavio listić više ili manje u kutiji te će se vršiti prebrojavanje glasačkih listića. Prema njemu, trenutno je sve ispravno i on garantira da današnji postupak neće utjecati na izborni rezultat.

"Išli smo do u detalje i zato imamo toliko zahtjeva. Znalo je doći do pogrešnog unosa. Birački odborili su radili 12-15 sati i moguće je da je došlo do greške, ali garantiram da ni nakon utvrđivanja tehničkih nepravilnosti, neće doći do promjena izbornih rezultata.

Prebrojavanje glasova

Tehnički nedostaci koji su navedeni zabilježeni su na 45 biračkih mjesta u cijelom gradu, a ne na 75 kako je negdje navedeno. Ukoliko neke političke stranke sumnjaju u regularnost, one nakon objave konačnih rezultata SIP-u mogu podnijeti zahtjev za ponovnim prebrojavanjem. SIP radi brojanje glasova, mi trenutno radimo samo na uklanjanju tehničkih grešaka. Da su se ovi izbori dogodili kada i ostali, 15. studenog, ovo se ne bi ni primijetilo", naveo je Đidelija.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.