SIP Preliminarni rezultati ponovljenih izbora u Doboju i Srebrenici

Izbori Mostar
hercegovina.info

Središnje izborno povjerenstvo Bosne i Hercegovine potvrdilo je na konferenciji za novinare u ponoć da su najviše glasova na ponovljenim izborima za gradonačelnika Doboja i načelnika Općine Srebrenica dobili Boris Jerinić (SNSD) i Mladen Grujičić kao kandidat srpskih stranaka.

Kako je pojasnio predsjednik SIP-a Željko Bakalar, u ukupan zbroj uneseni su glasovi sa izbora u nedjelju, kao i oni iz studenog prošle godine sa biračkih mjesta gdje izbori nisu poništeni.

Tako je za gradonačelnika Doboja, gdje je obrađeno 96 od 106 biračkih mjesta, najviše glasova dobio Boris Jerinić (SNSD) 67,44 posto, zatim Srđan Todorović (Socijalistička partija) 16,36 posto, te Cvijan Filipović (SDS) 16,20 posto.

Za načelnika Srebrenice Mladen Grujičić ukupno je osvojio 67,62 posto glasova, a Alija Tabaković 31,70. Probosanske stranke su bojkotirale nedjeljne izbore u Srebrenici i najavile apelaciju Ustavnom sudu BiH. Rezultati za Gradsku skupštinu Doboj i Skupštinu Opštine Srebrenica bit će objavljeni tijekom jutra. Od ostalih informacija, Bakalar je naveo da je odaziv u nedjelju bio 55,43 posto birača u Doboju i 42,87 posto u Srebrenici.

Sva biračka mjesta su zatvorena u 19.00 sati, osim tri u Doboju koja su zbog kašnjenja u otvaranju zatvorena nešto kasnije, a posljednje od njih u 19.40 sati. Bakalar je, također, kazao kako SIP nije dobio niti jedan prigovor na povrede izbornog procesa, a tri su upućena Gradskoj izbornoj komisiji u Doboju. Također, MUP RS je stalno informirao SIP o stanju na terenu, te nije bilo informacija o ugroženosti izbornog prcesa osim jednog slučaja narušavanja javnog reda i mira.