MOSTARSKI SDP "Članovi Koalicije za Mostar kao nagradu za krađu glasova nelegalno zaposleni u javnim institucijama"

SDP
SDP /Twitter

SDP Mostar se danas oglasio priopćenjem za javnost u kojem pozivaju Tužiteljstvo HNŽ-a da ispita informacije kako je više članova Koalicije za Mostar kao nagradu za krađu glasova nelegalno zaposleno u javnim institucijama i poduzećima, u čemu prednjači BH Pošta.

"Nekoliko mjeseci nakon mostarskih izbora mostarska javnost, ali i građani cijele BiH još uvijek očekuju prosesuiranje izbornih krađa na mostarskim izborima koje je dokazalo i Središnje izborno povjerenstvo, a pojedine stranke upravo zbog krađe glasova iz svojih redova čak i isključile određene pojedince.

Zbog toga, pozivamo još jednom Tužilaštvo HNŽ da ispita informacije kako je više članova Koalicije za Mostar kao nagradu za krađu glasova nelegalno zaposleno u javnim institucijama i poduzecćma, u čemu prednjači BH Pošta.
Posebno je simptomatično da se HDZ nakon halabuke oko izbornih prijevara i prijava Tužiteljstvu iznenada ušutio, čime je potvrdio da isto nisu radili iz iskrenih namjera, već zbog frustracije od straha zbog gubitka izbora. Čim im je Koalicija omogućila izbor gradonačelnika iz njihovih redova, HDZ se pod parolom “Vuk sit - ovce na broju” ušutio.

Pozivamo Tužiteljstvo HNŽ i druge nadležne institucije da hitno reagiraju i provedu istragu oko krađa po prijavama Središnjeg izbornog povjerenstva i svih političkih subjekata, kao i navode o upošljavanju lopova s izbora o kojima otvoreno priča cijeli grad.

Uz to, zanimljiva je i nervoza u Koaliciji za Mostar koja očigledno ima želju i potrebu da što prije imenuju nove direktore javnih poduzeća u Mostaru. Bit će zanimljivo vidjeti, a to ćemo posebno pratiti, hoće li SDA nagraditi isključene članove SBB-a za pomoć u krađi na izborima ustupanjem mjesta direktora Vodovoda Mostar i drugih važnih gradskih pozicija, kako se otvoreno špekulira u javnosti. Na kraju cijele priče, biti će potpuno jasno hoće li u ovo i druga javna mostarska poduzeća biti zapošljavani dokazani lopovi sa izbornih kutija, dok će stotine školovanih mladih ljudi svakim danom nastaviti odlaziti u Njemačku", stoji u priopćenju mostarskog SDP-a.