MOSTAR MOJ DOM "Aktualni i nelegalni gradonačelnik Bešlić se ponaša kao faraon"

Ljubo Bešlić, koalicija Mostar moj dom, lokalni izbori 2020, Gradsko vijeće Mostar, Ljubo Bešlić
hercegovina.info

Koalicija „Mostar moj dom“ koju čine HSP, HSP BiH i HKDU-Hrast protivi se povećanju administracije u Gradskoj upravi Grada Mostara, a sve vezano uz natječaj objavljen 23. listopada ove godine, gdje se traži desetak namještenika za rad u GU Mostara.

"Samo dan nakon objavljivanja Natječaja, objavljena je i izmjena natječaja a što ukazuje na traljavo odrađen posao pripreme. Osobito nas pogađa 2. točka gdje se traži „Viši referent za mjesnu samoupravu“ 5 izvršitelja – tajnik mjesne zajednice, a kojom se derogira Europska povelja o lokalnoj samoupravi te Zakon o načelima lokalne samouprave u HNŽ-u i Federaciji BiH.

Ovim zakonima, mjesna samouprava je definirana kao neposredni oblik organiziranja i odlučivanja građana na određenom području, koja ima svoja tijela (vijeće, predsjednika, tajnika). Ovim se činom, na mala vrata, mjesna samouprava postavlja kao dio državnog aparata, a sve s ciljem smanjivanja utjecaja građana u životu mjesne samouprave i rješavanja najvažnijeg problema.

Aktualni i nelegalni gradonačelnik Ljubo Bešlić se ponašao kao faraon iz propale egipatske dinastije gdje ima potpunu vlast da zapošljava i gospodari financijskim sredstvima. U ovom modelu svoj interes su našli ljudi oko HDZ BiH i SDA, koji svako na svom teritoriju, jedni na lijevoj, a drugi na desnoj obali, sve upravljaju i raspoređuju.Zna se“ tko gradi, a tko fakturira, sve je uvezano i nijedna marka javnih sredstava ne može otići mimo novčanika stranačkih kadrova.

U zadnjih desetak dana su se angažirali da uoči izbora i sve glasnije oporbe, progovore o nekim aktivnostima, pa se tako hvale da će grad dobiti kamere, da se bolje prati tko što radi, ali i one prometne „Renata“ da se naplati koja kazna u nikad dovoljnu kasu koja se prazni na stranačke aktivnosti.

Krenuli su renovirati i igralište u Cimu kao i s gradnjom Sportske dvorane u Bijelom polju, ali gle čuda, fali neki papir. Evo vidimo da se Božo Ćorić, načelnik odjela društvenih djelatnosti, hvali da će riješiti problem pasa lutalica, a najjači projekt je onaj da od Bune prave grad.

Naime, naši „stožerni oci“ su odlučili Božićni grad iz Mostara premjestiti u staru prijestolnicu i neprikosnovenu utvrdu HDZ BiH naselje Buna, s tim da su zaboravili da je Mostar potekao iz Blagaja. Ali blizu su i za očekivati je da će smisliti nekakav projekt u Blagaju, nakon što su Žene HDZ BiH već krenule lomiti štikle penjući se i noseći cvijeće na kulu kraljice Katarine. Krenulo je paljenje bagera po gradu pa su prije nekoliko dana nasuli nešto šljunka na rupe u Centru dva, gdje su obećali Sportsku dvoranu za školu Ilije Jakovljevića, i još po neki parking na aveniji.

Ovim tempom, bi mogli sve raskopati do izbora, i onda prisiliti narod da glasaju za njih, jer u protivnom neće dati ključeve bagera da se zaravnaju te rupe. Najviše bi im odgovarali da se odgode izbori i da se aktualni i nelegalni gradonačelnik, ukoliko i ne bude živ, balzamira kao faraon i da se bjanko pripreme potpisi i pečati za planirane projekte za svoju djecu i unuke. Mostar je postao najgora urbana cjelina u ovom dijelu Europe sa brojnim nelogičnostima i anticivilizacijskim rješenjima", stoji u priopćenju Koalicije Mostar moj dom.