MOSTAR Potvrđena optužnica protiv Josipa Cvitanovića - Cvikija

Josip Cvitanović Cviki
hercegovina.info

Županijski sud u Mostaru jučer 3.2.2021. godine potvrdio je optužnicu Županijskog tužiteljstva Hercegovačko - neretvanske županije (HNŽ) Mostar protiv Josipa Cvitanovića zvanog 'Cviki'.

Optužnica je podignuta i potvrđena zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo 'Ubojstvo' iz čl. 166. st. 1. Kaznenog zakona Federacije BiH, u stjecaju sa kaznenim djelom 'Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija' iz čl. 371. st. 1. istog zakona, priopćeno je danas iz Županijskog tužiteljstva.

"Naime, optužnicom se Josip Cvitanović tereti da je dana 9.11.2020. godine, oko 18:40 sati, u Mostaru, u ulici Brune Bušića broj 6, u kojoj stanuje oštećeni M. R., iz puške, ispalio više metaka u oštećenog M. R., uslijed čega je oštećeni M. R. na mjestu događaja podlegao. Također se sumnjiči da je istoga dana, oko 23 sata u Mostaru, neovlašteno posjedovao pištolj marke 'Ekol', model 'Tuna', kal. 8 mm", navodi se u priopćenju.

Optuženi Cvitanović se trenutno se nalazi u pritvoru u KPZ Mostar i Tužiteljstvo je Županijskom sudu uz optužnicu stavilo i prijedlog za produljenje pritvora protiv optuženog.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.