Usidjelica na čekanju

posavski obzor
Ali uporna je ona i zato se i dalje nudi. I ne daj Bože da je netko ljubomoran dok pjevuši; “Moja roba, moj dućan, kome hoću, tom i dam”, nego je tek upozoravamo na mogućnost dobijanja pediculis pubisa (stidne uši). S obzirom da se Usidjelica u zadnje vrijeme sve češće i žešće češka, očito je još prije ovog upozorenja napravljena greška! Ali neće ona priznati ni za živu glavu da je to stoput gore, stoput crnje, nego u ljubavnom finišu kad je od daidža fasovala trišu. Veseli Bosanac - zagrizo na mamac ;-)

Oni dođu, podmire se i odu, a ona ostane sama i nitko da je opipa. Unezvjerena što pada u zaborav, iz njega se pokušava otrgnuti tako što grize „vlastito“ meso, baš kao krava oboljela od kravljeg ludila. Tako ona nosi samo sebe na duši jer ne grize tuđe meso jer nije u pitanju nacionalna netrpeljivost. Usidjelica nikad ne napada Sarajevistan i tek ponekad Banjalučki šubaristan. Ali, zato dobija virus popizditis na Hrvate koji ne misle kao ona i zato ih zove škutorima. Ona, koja se rado predstavlja hrvatskog roda, grize samo Hrvate i to one iz Središnje Bosne, Uskoplja, Rame i Hercegovine ali i neistomišljenike iz Posavine, jer su se svi nabrojani Hrvati usudili braniti od njenog poslodavca i zagondžije iz Sarajeva. I zato što ne iznosi stav nego ga nameće.
Kako bi ipak s nekim uspjela prekratiti meračke ljetne noći, ovih dana sve češće u svoju postelju pušta “denacionaliziranu” stranku kojoj, u sredini skraćenice od imena, jedino fali još slovo “T” kako bi došli do defintivne dijagnoze kompletnog “PTS-a”. Ah, da. Kako ne bi došlo do zabune, već su uvažili popis stanovništva na obrascima bez nacionalnog određenja i zato su - sarajevskim multi-kulti duhom – u svojem statutu izbjegli bilo kakve hrvatske atribute jer, navedena stranka i njen glasnogovrnik Usidjelica, predstavljaju ljude, a ne narod dok su sve one stranke s hrvatskim predznakom koje predstavljaju hrvatski narod za njih “multietnićare”, tek nacionalistički majmuni koji predstavljaju još gore majmune od njih samih???!!!
Ostaje nam sačekati prve stranačke izbore i vidjeti tko je majmun?! Ako znamo da zadnjih 20 godina Hrvati Posavine u vlast redovito biraju stranke s hrvatskim predznakom onda po Usidjelici ispada kako u Posavini živi narod majmuna, a ne hrvatski narod i pogotovu ne ljudi kao što su ona i njene zagondžije?! Koga onda predstavlja Usidjelica osim samu sebe?! Koji su to izbori u Posavini potvrdili opravdanost postojanja ovakve unitarističke ilegale?!

Ali zašto ja ovako u mehki trbuh i, za što se bori Usidjelica dok laje?!

Kada je cijeli svijet pisao o vehabijama iz Gornje Maoče, Usidjelica se dala u potjeru za državnim neprijateljem br.1 a zovu se hrvatski škutori. Sad, kada cijeli svijet bruji o bugojanskom vehabijskom terorizmu, ona o tome ni jedan avaz ne ispušta kako se slučajno ne bi zamjerila svojem zagondžiji i zato je isti dan bacila dimnu bombu loveći skutora Čovića. Da ga bar uhvate jer ni meni nije drag. Mada ruku na srce, bolji je od vehabija. A, prije nekih mjesec dana raspisala se Usidjelica o nekakvim marginama. Naime tih dana, apsolutna većina Hrvata neumorno i opravdano je tukla po tipkovnici protestirajući tako na izdajničko-oportunistička olajavanja od strane daidža i njima sklonih usidjelica.

Nasuprot apsolutnoj većini Hrvata koja je negodovala, prosarajevska nedonoščad gromoglasno je navijala za daidže koji su pljuvali na dvije tisuće godina staru svetost odnosno na Katoličku crkvu. I ne samo što je bilo navijanja, nego je usidjelica to i podržala. CITAT: “Želim samo reći još i to da kada bi se Katolička crkva ugledala samo jedan djelić na fra Jeleča, to bi onda bila sasvim druga institucija.” I stvarno, 100% su u pravu. Bila bi to neka sasvim druga institucija odnosno Crkva sa minaretom.

Usidjelicinim rezonom, jedan sarajevski kicoš sa zašiljenim brkovima bolji je od cijele Katoličke crkve?! Očito jeste bolji, ali samo za one koji su neprijatelji Katoličke crkve i hrvatskog naroda. Ako je toliko nepogrešiv, neka istupi iz grešne Katoličke Crkve isto kao što političari istupe iz stranke koja im više ne odgovara. Mogli bi daidžanci sebi utemeljiti neku NOVU CRKVU u kojoj će zagrljeni biti jedna partija čiji program je pljuvanje po Katoličkoj crkvi. Ne bi me iznenadilo ako od istih već sutra pročitamo kako se i sam Isus Krist pod hitno treba ugledati na njih i njihove daidže. Pri tom, za sve one koji se ne slažu s daidžama i s osudom kompletne Katoličke crkve, njima od Usidjelice slijedi kamenovanje. Ovo usidjeličino naklapanje, zrelo za anale gluposti, vjerojatno bi otplivalo prvim pritiskom na “kvaku” za puštanje vode (što je usidjelicu i bio strah) da nije svoju anonimnost i bezvrijedni značaj pokušala izvući na “tvrdo” tako što je krenula u olajavanje onih kojima non-stop gleda u leđa.

Kako bi izašla iz medijske anonimnosti, oplela je odmah po “gujama”, koje u svojim tekstovima niti je spominju niti o njoj razmišljaju. Zato je za napad izabrala portale Posavski obzor i Poskok ,ali i stavove o daidži Kretenčiću koje sam iznio na tim portalima. Jer zaboga, gdje se smije udariti na crkvenog slugu?! Zaboravlja Usidjelica, onog trena kad crkveni sluga počne pljuvati po Crkvi i kad postane političar, onda on, kao i svaki drugi politicki aktivista, mora računati s političkim obračunom, a ne s crkvenim sakramentima. Prvo nismo željeli reagirati i nasjesti na Usidjelicin plan izlaska anonimnosti.

Međutim...

Ovih dana stigla mi je “depeša” iz Münchena (izvor koji jako blizak Usidjelici) u kojoj stoji kako je ona jako zabrinuta jer nitko od prozvanih ne reagira. Zato što tad nismo reagirali, sad se Usidjelica dosjetila opet napadati, prozivati i pametovati i to tako što braneći Sarajevo piša po Papi i etiketira Mostar. Lajanjem Banja Luci nije mi istjerala suzu na oko iako ni tom olajavanju nisam mogao naći smisao. Protivljenje Sarajeva i njegovog imama bilo kakvoj gradnji spomenika papi sasvim je okey, jer, je po Usidjelici, Mostar je puno gori od Sarajeva, a Banja Luka je najgora jer bi dozvolila gradnju?!

Da je Usidjelica, pri etiketiranju Mostara kao strašilo grada, mislila na antidemokratski mostarski statut onda bih joj dao za pravo. Ovako se pitam; tko je to u Mostaru babaroga koja je gora od sarajevske?! Odnosno, tko bi to u Mostaru bio protiv pape?! Hrvati ili opet muslimani-Bošnjaci?! Imaju li ti protivnici svoje ime ili Usidjelici njena “meka stolica” ne dozvoljava rizik imenovanja mostarskog čudovišta jer bi time odala svoje “hrvatsko cvijeće”?! I naravno, kako bi se spasila od zaborava, opet se osvrnula na škutorske i “izdajničke” hrvatske portale. Ne da se usidjelica u zaborav pa se trza i grize.

Razmišljao sam: imam li moralno pravo i dalje ih mučiti dražeći ih na čekanju? Nakon objavljenog smeća o marginalcima u kojem su moju malenkost osudili za “slobodan odstrijel”, naprosto sam ih vidio kako danima čuče ispod svoje crkotine od članka i čekaju hoće li prozvani reagirati. Inače, ode mast u propast. Bljujući s unitarističko-seratorskih i milopipajućih pozicija sarajevske erogene zone, svojoj „ekipi“ na diskusijama zaduženoj za pljuvanje - koja je tako brojna da kompletna sjedne na zadnje sjedište fiće – Usjedilica je nudila i topli obrok spravljen od daidžanskih zapisa. U znak zahvalnosti zadnje sjedišta fiće prvo je na prozvane pljuvalo a onda su nastavili srceparajućim „čestitkama i pozdravima“ u slavu Usidjelice i sve to na nivou predškolskog uzrasta. Valjda im je to ostalo kao nasljedstvo dok su još kao pioniri iste takve hvalospjeve dijelili i Titu.

Grizli su nokte od nervoze ne znajući hoće li njihovim tekstom prozvani ipak navratiti. „Pa kako to?! Mi njih olajavamo, etiketiramo, pljujemo, a oni nama ni da uzvrate?! A taman smo mislili upravo napadom na njih izaći iz anonimnosti i zaborava!” Na stranu to što od njih spomenuti “srbočetnički” portali Posavski obzor i Poskok, pišu o Hrvatima kao jednom integralnom korpusu ne razdvajajući ih rasistički po regijama kao što to kontinuirano čini dotični aber portal. Hoće to one kojima je od svojeg naroda bitnija ljubav prema sarajevskim jaslama koje su zamijenilo jednoumni Beograd u bivšoj YU. Usidjelici i fićinom zadnjem sjedištu, Sarajevo je plaho drago jer tamo im stoluje njihov Komšić-Sejdo Bajramović koji u svojem uredu drži na stolu sliku onoga što je u Ljubljani postao šepav.

Jer ono što je započeo šepavi krvnik (sotonizacija i marginalizacija Hrvata), upravo se nastavlja u toj jednonacionalnoj multi-kulti kasabi. Sve ljudina do ljudine kojima je bitnije biti građanin, nego Hrvat, iako uskočivši iz opanaka u cipele - a nenavikli na tu novotariju - još uvijek se sapliću za bilo koji višestranački i demokratski žbun jer njihove cipele ne podnose demokratske izbočine nego samo jednoumne ravnine. Naravno, pogađate o kojoj usidjelici je riječ. Ipak, bolje je ne izgovarati njeno ime naglas jer to donosi deset puta dužu nesreću od onih 7 godina nesreće koju ti podari razbijeno zrcalo. Kao što vidimo, zna đavo i nepozvan doći i bolje je mučati, nego ga spominjanjem zazivati. Prepoznat će se Usidjelica i sama što će napadi i dokazati. U to se možemo kladiti.

Za razliku od hrvatskih guja s crveno bijelim kockicama, ova slika bolje od tisuću riječi objašnjava čija je guja Usidjelica.

Zašto produženoj ruci sarajevskog SDP-a ne odgovaraju ovi neovisni i dokumentirani podaci o poginulim Hrvatima i zašto je Usidjelici non-stop k***c u ustima kad se spomenu hrvatski domoljubi i njihovi portali?! Jer, hrvatski portali objavljuju istinu koja se njoj ne sviđa. A, ono što njenom srcu nije drago, neće ni u glavu, bez obzira što se radi o dokumentiranoj istini. Jer je s takvim podacima njima i njihovim daidžama jako teško uvjeriti hrvatski narod da je Sarajevo njihova majka, a ne svileni gajtan oko vrata. Teško im je priznati da je pod muslimansko-administrativnom okupacijom tri puta veći hrvatski teritorij od onog koje su okupirali Srbi i da je Sarajevo odgovorno za duplo više ubijehih i protjeranih Hrvata nego je to slučaj sa Banja Lukom. Hebiga, Usidjelici ne odgovora što su činjenice tvrdoglave i dokazuju da su Hrvati u BiH imali dva dželata od kojih je onaj iz Sarajeva bio mnogo učinkovitiji od onog iz Banja Luke. I dok hrvatski portali pišu o dva dželata, oni se ubiše dokazujući kako su Hrvati imali samo jednog dželata?!

Znači, oni Hrvati ubijeni i protjerani od strane Sarajeva, to je za Usidjelicu tek sporadična mala štetica o kojoj nikad nisu ni slova potrošili. I upravo zato ona je hrvatski portal, a svi drugi hrvatski portali su srbočetnički i još guje?! Pri tome im dobro dođe blagosov daidža koji su u stvari sarajevski janjičari ubačeni među Hrvate ne bi li đavoljom vodom isprali istinu, a hrvatski narod pričestili svojim unitarizmom. Zato jako pazim kojim biranim riječima ih najbolje mogu istinito opisati: To da su daidže isto što i Komšić, promiskuitetni intelektualni škart čijem poštenju je i visina Pigmejaca nešto kao Mount Everest ,istina je koja se neda pobiti njihovim “čestitkama i pozdravima” od kojih su doslovce pomodrili.

Da su unitaristi i to je istina. To da lažu i kleveću Hrvatsku i njenog predsjednika, kao i Hrvate iz Središnje Bosne i Hercegovine, istina je. Da ne spominju činjenicu da su Hrvati diljem BiH branili svoju domovinu dok su njihovi sarajevski oltari roštiljali sa Srbima govoreći kako to “nije naš rat”, i to je istina . Njihov glavni zadatak je regionalni raskol među Hrvatima i to po dvostrukoj liniji. Napadima na Hrvatsku i Tuđmana, žele napraviti raskol između Hrvata u Hrvatskoj i Hrvata u BiH, dok rasističkim napadima na sve one Hrvate koji su ubijani od muslimanske vojske žele napraviti raskol među Hrvatima u BiH i to na realciji Hercegovina sa Središnjom Bosnom protiv Posavine koja je ratovala sa Srbima???!!! Opet pobijaju nepobitnu činjenicu koja dokazuje kako su Hrvati imali dva, a ne jednog dželata. I zato, ti i takvi, ali i oni koji ih podržavaju, ne samo da su intelektualni škart, nego su i Judini brabonjci.

I što još reći?!

To da sam mogao napisati i ljepše i kulturnije?! Istina je. Lako je meni kulturnije i bolje kad važi ona “Ima se, može se”. Ali vrijedi li bacati dijamante u svinjac?! Usidjelici i onim s fićinog zadnjeg sjedišta lakše je razumjeti ovakav diskurs jer kad god napišeš nešto fino i kulturno, oni ti ljutito odgovore “Haaallloooo ovo je Bosna”, što u pravilu ima dvojako značenje.

Kao prvo, nemoj pametno i kulturno jer njihov prijemnik na ramenima ne može primiti kulturne frekvencije, pogotovu ako nisu u skladu s njihovim stavovima. Drugo značenje zahtijeva prijevod. Naime, kada fićino zadnje sjedište drekne “Ovo je Bosna”, onda to nema nikakvu zemljopisnu ili regionalnu poruku, nego u prijevodu znači “hebem ti mater što ti hoćeš?!” A što drugo reći za njih nego; to što vi prezentirate i ja vam na to kažem: Tako je. Ovo je Bosna. Vidi se iz aviona da nije ni Posavina, ni Središnja Bosna, ni Hercegovina, a bogme ni Hrvatska. Usidjelici na čekanju umjsto silnog pušenja toplo preporučujem hladnu vodu. Neka sjedne u nju i rashladi ono čim razmišlja ili neka joj opet neki daidža pročeše ono što je svrbi jer usidjelice i tako vole kad brkovi žare. Uppssss. Umalo da zaboravim. Negirajući Hrvatima njihovu autohotnost, daidže shodno svojem ulizivačko-sluganskom mentalnom sklopu tvrde: “U BiH živi jedan narod s tri različite konfesije”?! Ovoj idotariji najbolje pristaje himna: “Samo jaši, svi smo naši”!

Usidjelice, nećemo nikomu reći. Samo ti jaši jer svi vi zaraženi ionako ste vaši. I upravo zato niste naši, odnosno hrvatski. Hebeš češkanje, pediculis pubis i trišu, kad je u pitanju viši interes svemirskih razmjera. S obzirom da je u tzv. svemirskoj važnosti Usidjelica nešto kao glasnogovornički izviđač, baš kao ona Lajka koja je bila prvo žensko biće u svemiru, nije onda ni čudo sto je od lajanja promukla. Takvu Lajku stvoriti od ljudskog rebra sigurno nije djelo Boga nego monstruma koji se odnarodio. Nije onda nikakvo čudo sto za razliku od Usidjeličinog portalčića, Hrvatima BeHa čak i AIDS nudi puuuno duži životni vijek .

U to ime, završimo sa Bijelim Dugmetom kako što smo i počeli. Guje iz Posavine pozdravljaju Usidjelicu, a čestitki se pridružuju i braća Središnje Bosne, Uskoplja, Rame i Hercegovine, uz pjesmu:

Čudesno jutro u krevetu gospođe Usidjelice

Dobro jutro Usidjelice i Jelač Petre

I vašim daidžama iz istog čopora

Imal` i danas unitarističke vatre

Dok u anđela pretvarate podmuklog zlotvora.

Dobro jutro daidže judejske

Sanjate li, kad ste se od naroda i “Križnog puta” skrili

Jeste li devedestih bježeći branili duše hrvatske

Dok ste mlađahni diljem Europe usidjelice jašili

Ja da vam kažem, ja da vam kažem

Sve u finu materinu

Vaš (i)deal je ukakan

Vaš zavjet je hodžama prodan

Baš nas briga svakako, sve vam možemo reći mirno

Hrvatski narod vas i onako ne uzima više za ozbiljno

Crovata/posavski-obzor.info