Sex i grad na naš način

Na stolu kutija bijelog Mallbora, na očima velike okrugle naočale i torbe koje su naručile preko Interneta, lažnjaci skoro pa isti kao orginal. Jedna priča na mobitel, druga po torbi traži Dior sjailo...druge dvije ispijaju šalicu kave i pričaju o onim u nasim krajevima za žene zabranjenim temama.

Piše: Iva Međugorac

Anđa prepričava kako se jučer pukla sa nekim likom i bio je tako dobra... uh ono neopisivo, ali ne misli se ponovo nalaziti sa njim iako nije loš ima mali stan, Mara potvrdno klima glavom i ne kuži da joj se sjajilo razmazalo..Razmišlja kako ona nije takva, ona samo želi nekoga tko ima dobar posao i malu kućicu negdje daleko od centra grada, ali ipak ne previše daleko da može u kupnju, a da se ne premori..Sve su one studentice bez indeksa i iksice, mlade uspješne žene...Nakon naporne kave Anđa i Mara odluče ići kući da se malo odmore, a Vinka i Mila  malo će  prošetat da vide ima li šta u novom centru što se otvorio.. I  tako one dvije ruku pod ruku i razgledavaju velike izloge koji blješte,  čarolija grada pretače im se u oči, a boga mi i u novčanik, ali dok god stari može slati u Zagrebu će se peglati..Kupuju po najskupljim dućanima ponajviše radi vrećica  i super je fora što vec znaju što ce obući  za navečer  kada su pozvane na jedan specijalni tulum na kojem će upoznati ''balkansku zvijezdu''  koja pjeva narodnu glazbu. Za njega moraju biti savršene jer tamo će mozda biti i novinari mnoštvo poznatih, a to je ono što one žele biti. Vinka pomišlja kako ona ipak mora biti najlijepsa jer je ona dobila karte, u tom trenutku naziva je majka na njen mobitel  na tač malo joj je zbrka dok  ga ne nađe u torbici onda se javlja,  a majka kao da  je procitala sve što je Vinka mislila ponovi i jos nadoda da će cijelo selo gledati  emisiju  u kojoj će se prikazivati koncert. Nakon šopinga cure uzmu po porciju ćevapa sa lukom na brzaka pojedu i odu na veliko speremanje. Čupaju se najskuplje kombinacije iz ormara, seksi tangice, čipkaste čarape, šljokice lete posvuda...navlače se haljine i veselo skakuće.

 Djevojke se tako sređene nalaze na Jarunu i da se malo zagriju potegnu čašicu vina i još  jednu i još jednu..Nakon toga ponosno ušetaju u klub,  u glavi brija da svi gledaju samo njih. Zvijezda sa mikrofonom na pozornici blješti i pomalo uvježbava nastup svi su napeti, a novinari slikaju sve samo ne njih iako one kao slučajno svaki put produ ispred kamere jer ipak moraju popraviti šminku u wc-u, naručit još po jednu cugu koju im konobar donosi za stol, a frajeri stol iza njih časte..Osmijeh se vraća na lice i prvi taktovi koncerta započinju, sa svakom pjesmom sve je manje vine i sa čaša dame prelaze na boce..a sa pozornice se postariji gospodin smješka i gleda prema njima. Pjevac najavljuje pauzu i silazi sa pozornice prilazi djevojkama i Vinki šapuće na uho kako je predivna te da ostane nakon koncerta da malo popričaju..Ostale cure kipe od ljubomore, ali zadovoljavaju se i sa frajerima iza kojima ne ponestaje para za čašćenje...i prođe koncert a Vinka ostade..pjevač  je nije prestajao hvalit, rekao joj je kako ima divan glas te da se svakako mora počet bavit glazbom, a ona naivno pristaje očarana sada već više sa sobom nego sa njim. U tom trenutku bila je spremna napraviti sve, dala mu je broj mobitela, adresu,ali dala mu je i puno više...Tu noć  u krevetu joj se vrtio film o svijetlima pozornice, o gomili koja gleda samo nju, dok je on lagano ulazio i iskorištavao njenu strast za slavom..Sutra se Vinka probudila u nepoznatom krevetu, a frajer joj se smiješkao gledajući se u ogledalo sa čačkalicom u jednoj strani usta, ona se ustala otuširala i obećali su si da će se čuti. Čekala je danima,  djevojke su na kavama razgovarale samo o njemu. Sve djevojke osim Anđe, ona je sramežljivo gledala u pod i vrtila priču u glavi. I njoj je isto rekao i ona mu je dala,  samo večer nakon Vinke..Ipak potajno se nadala da takvo šta njoj neće napraviti jer ona je ipak i lijepša i zgodnija, ide u bolju teretanu  i  ima boljeg kirurga koji joj je neki dan bas podizao grudi, riješenje za veliki problem nalazi kod svog psihića koji joj savjetuje da šuti o svemu.. Ipak kave postaju sve teže i teže pa kroz suze Anđa ovori dušu, i cure joj oprostiše,  ali samo kroz riječi u mislima je ona bila najgora od najgorih iako bi sve učinile isto. Prodati dušu za slavu..Slika je to mnogih..Slika koju su nam nametnuli mediji stvarajući ideale od stvari koje zapravo ne postoje, od ljudi čiji je sjaj  samo vanjski..a mi neprestano u svojoj tragediji  tragamo za tim nekim boljim svijetom u kojem će doista svatko imati svojih pet minuta slave bez obzira na način i moral iako ćemo svi redovito kada je riječ  o moralu prvi podići  glas i reći veliko DA .

Drage djevojčice nadam se da su vam majke objasnile da Sex i grad postoji samo na malim ekranima... i da su zločesti momci svuda oko nas...