Masoni, Chomsky, Živko, Martin i biskup Ratko

One informiraju više nego boldirani naslovi. Jedna takva vijest sa margina dosta toga otkriva kod politike Hrvata u BiH.

Jučer mediji površno prenesoše priopćenje o susretu Živka Budimira sa Zdravkom Šurlanom, predsjednikom Glavnog ureda Lige humanista u BiH. Budimir je tom prigodom „dao punu potporu aktivnostima Internacionalne lige humanista usmjerenim na izgradnju kulture mira i dijaloga u Bosni i Hercegovini, kao osnovnih humanitarnih vrijednosti i ciljeva za koje se zalaže ILH i čije promoviranje ima poseban značaj s obzirom na tešku situaciju s kojom se suočava bosanskohercegovačko društvo" dodavši kako će „i ubuduće, u skladu sa svojim mogućnostima, podržavati implementaciju projekata lige humanista." Prof. Šurlan je uzvratio istom mjerom zahvaljujući „predsjedniku Budimiru na prepoznavanju rada Lige, kao i na njegovoj dosadašnjoj suradnji i potpori te istaknuo da je Predsjednik Federacije BiH dokazani prijatelj Lige, čija je misija izgradnja BiH kao moderne i suverene države jednakopravnih naroda koji u njoj žive."

Po čemu je ova vijest bitna? Da bi se shvatila bit mora se vratiti malo unatrag i pogledati još jednu vijest sa margina „Načelnik Općine Ilidža, dobitnik Zlatne povelje Internacionalne lige humanista". Vijest kao vijest više-manje nebitna. Međutim kad se detaljnije pročita, ono što para oči jeste da je tom prigodom govor održao Martin Raguž u svojstvu predsjednika Vijeća lidera lokalne samouprave Internacionalne lige humanista, inače jedan od stalnih suradnika ILH-a.

Što je to Internacionalna liga humanista? Kako oni kažu za sebe, to je nezavisna međunarodna asocijacija humanista - pojedinaca sa svih kontinenata, uglednih znanstvenika, kulturnih i javnih djelatnika, vjerskih dostojanstvenika, te drugih mirotvoraca koji svojim radom i djelovanjem grade mir, povjerenje i demokraciju. Ništa loše na prvi pogled, naprotiv. Kao utemeljitelji Lige spominju se Linus i Ava Pauling, Ivan Supek Hrvat, Talijan Aurelio Peccei, Phillipe Noel Baker. Da bi se shvatilo prirodu ILH-a kao organizacije potrebno je znati tko su ovi ljudi.

Linus Pauling, dobitnik Nobelove nagrade, slovi kao kontroverzni znanstvenik, nazvan još i „odvjetnik vitamina C", zajedno sa suprugom Avom, neskrivene vođe masonskog kluba iz Oregona. Ivan Supek, pokojni hrvatski akademik koji je široj javnosti poznat po svojim protucrkvenim stajalištima koje je propagirao, a užoj javnosti poznat kao jedan od malobrojnih neskrivenih hrvatskih masona. Aurelio Peccei također. Predsjednik rimskog kluba Masona, došao je 1974. godine u sukob sa Crkvom budući da je propagirao kanibalizam kao jedan od metoda borbe sa glađu, predviđao je da će se do 2000. godine ljudski rod samoeliminirati radi prenapućenosti planeta. Predsjednik Stalnog komiteta Internacionalne lige humanista danas je Stjepan Mesić. Ne treba biti nešto previše inteligentan pa shvatiti da je u biti ova organizacija jedna od onih masonskih paraorganizacija koje za cilj imaju promovirati masonstvo, masonske ideje i filozofiju. Ako se usput opere štogod novaca, kao što su svojedobno pisali BH Dani, nije na odmet.

Da bi se u potpunosti shvatilo kakve veze sve ovo ima sa Živkom Budimirom, Martinom Ragužem i sličnima, potrebno je pročitati što biskup Ratko Perić kaže o masonima u svojoj knjizi „Savle, brate progledaj":

„Međusobno se razumiju, pomažu i zapošljavaju, imaju velik utjecaj na društvo, kulturu i osobito politiku. U tom smislu oni izdaju zakone i pridržavaju ih se, koje samo oni razumiju. Koga oni žele progurati, to pokušavaju na sve načine. I obično uspiju. Koga žele ukloniti, redovito ga uklone, makar se radilo o rektorima sveučilišta, o ministrima velikih zemalja, o državnicima, čak o državama. Primjera na pretek. Oni izdaju zakone o ratovanju, o politici, o miru, o istini, o pravdi, o međureligijskim vijećima, o izborima, o demokracijama, o međunarodnim sudovima. Koga oni proglase teroristom, toga svi ostali moraju smatrati teroristom! Komu oni žele dati neku nagradu za mir, taj je mironobelovac!"

Svaka sličnost sa načinom izbora Živka Budimira na čelo Federacije je „slučajna", a sve ono što se pisalo o koketiranju Martina Raguža sa onima koji su Hrvatima nametnuli Alijansu 2000. godine, koji su nametnuli Platformu 2010. godine i o onome što se planira nakon izbora 2014. godine, a što Martin nikada nije jasno demantirao, je također „slučajno".

Ovome se mora dodati da su i Živko Budimir i Martin Raguž potpisnici inicijative za Rekom, koja za cilj ima nalaženje simetrije između obrambene dimenzije Domovinskog rata i velikosrpske agresije, tvrdeći da se radilo o „građanskom sukobu". Inicijativu su potpisali, pored ostalih, Milorad Pupovac, Vojislav Stanimirović, Zoran Pusić, Željko Komšić i dr. Martin Raguž, također, u upravnom odboru je „Centra novih inicijativa", još jedne od „paraorganizacija", financiranih od strane „National Endovment for Democracy" iz SAD-a. Oni također financiraju sa 425 tisuća dolara godišnje nevladinu organizaciju „NDI". Zašto je ona bitna? Zato što je Martin Raguž otvoreno u više navrata izjavio da će HDZ1990 s njim na čelu uskladiti svoju politiku sa „NDI"em. Tko si postavlja pitanje zašto likove poput Živka Budimira i Martina Raguža vole više u bošnjačkom narodu nego u hrvatskom narodu u BiH, evo mu odgovora.

Na kraju opet se mora citirati biskupa Ratka:

„Oni niječu upravo Božji - Očev plan s čovjekom, ubacujući se, umjesto Boga, da izrade i izvedu svoj masonski plan s ljudima do savršenstva, kako ga oni zamišljaju. Oni ne priznaju grijeha, barem ne svoga vlastitoga. Nemaju nikakva problema uz Jahvu staviti i Baala i Ozirisa, i umjesto Krista štovati Bafometa, neki užasni misteriozni i mitski idol. Oni koji se uključe u masonsku sektu ili druga istovrsna društva, koja rovare (machinantur) protiv Crkve ili zakonitih civilnih vlasti, upadaju samim tim u ekskomunikaciju Svetoj Stolici. Zato je uključivanje u takve protucrkvene udruge zabranjeno i kanonski kažnjivo. Jednako se tako katolik kao sljedbenik masonerije nalazi pod kan. 1364., gdje se govori o otpadništvu od vjere".

Poskok.info