Marin Topić: Velike demonstracije riba u Jadranu

Moto demosntaracija glasi: Tko će nas sada jesti kako ne mogu ljudi iz Bosne na more? Ulaskom Hrvatske u EU ribe gube svoj smisao života i komplet zakoni će biti poremećeni. Riba se rađa da je neko jede, a ribe u Jadranu postaju ugrožena vrsta. To će biti veliki poremećaj u prirodnim zakonima i ta granica je čudo kako vidim. Prije par dana sam pričao sa jednim mostarskim liskom koji mi kaže slijedeće: Turisti iz Bosne će biti prvi koji se skidaju u kupaće već dvadeset kilometara prije granice i ukoliko ostanu na snazi ovi sadašnji zakoni bit će prava avantura otići iz Bosne na more.

Piše: Marin Topić/HERCEGOVINA.info

Ovo neće samo značiti ulazak Hrvatske u EU, nego i povratak Mletačke granice i mi Hrvati iz BiH kada idemo u Hrvatsku idemo u Mletke. Geostrateški ova granica je ona granica iz Požarevačkog mira iz 1718. godine koja je napravljena prema topovskom đuletu koje je ispaljeno sa imotske tvrđave palo u Vinjane donje i tu je ta granica. Tako u Europi ostaju svi katolici, i samo u BiH van unije ostaje pođekoji Hrvat okružen Bošnjacima i Srbima. Nama je jedina nada onolika američka ambasada u Sarajevu, i ne vjerujem da će ta ambasada dozvoliti da ovim prostorima zavladaju Rusi i Turci.

Mi Hrvati smo dakle jedini kršćani kao konstitivni narod koji je ostao vam granica unije, a svi ostali su dio tih zapadnih integracija. Tako nešto kontam da će sve ovo biti cirkus, i kada te neko upita gdje ćeš na more mi ćemo odgovoriti idemo u Blagaj na more, jer će granica biti čvrsta, a uniforma na njioj je čudo. Sada mi na pamet pade Velež i njegove utakmice. Da se razumijemo ne ovaj Velež koji nema ništa zajedničko sa onim Veležom od prije rata koji je igrao najljepši nogomet na ovim prostorima. I sjećam se onih gužvi sa stadiona i djece koji su uvijek pitala: Čiko mogu li sa vama ući na utakmicu? I tako će sada nas prvostupanjske zločince naši susjedi pitati mogu li sa nama na more?

I prije je bila fora kada se ode na more da se nitko ne tušira. I onda se dođe sa mora na Korzo i svakom se hvališ da si bio na moru, i eto još uvijek si slan od te morske vode. I eto vraćaju se ta vremena i sumnjam da će naši susjedi tuširati kada ipak dođu do mora. Nekada nisi morao imati biciklo, dovoljna je bila pumpa da skontaš curu, a sada će biti u modi da se ne tuširaš kada pođeš sa mora.

Hrvatska je izašla iz Unije 1463. godine kada je pala Bosna, a Mostar je iz nje izašao dvije godine poslije kada je pao Blagaj, a definitivno 1481 kada je pao Novi, sadašnji Herceg Novi koji je osnovao Herceg Stjepan Kosača. Geostrateški Hrvatska se vraća u tu naprednu kršćansku civilizaciju, a samo mi ostašmo na ovim rusko-istambulskim prostorima ili na prostorima Stare Bizantije.

Predsjednik Vlade Hrvatske Milanović nekada izvali glupost, ali i ono što izvali nije baš sasvim slučajno. Prije mjesec dana je rekao da nismo mi bizantinci da ne bi težili Europi. Duboka je to misao bila i nije to njemu baš slučajno preletilo preko jezika. Eto mi Hrvati smo ostali u Bizantiji, i jesmo suvereni i konstitutivni ali samo na papiru, te se mi ipak ne radujemo tuđim belajima. Mi smo tako odgojeni da nam je drag svačiji uspjeh, pogotovo naše braće koji su ušli u Uniju, a mi ćemo se još malo pretrpiti. Trpimo evo preko 500 godina, pa što nam znači da još malo trpimo?

Meni daje nadu činjenica da je Hurem pobjegla iz serije i vratila se žena u Njemačku, a Sulejmana poslala na barikade protiv Erdogana, i ništa nije slučajno. A meni je žao braće Bošnjaka jer taman ih je bilo pošlo. Uzeli pola Bosne preko naših leđe jer mi smo njihovo cvijeće, ali nemaju šanse da tako odrade i Srbe. Tu su još dvije stvari interesantne. Ovaj zločinački pothvat će se ispraviti drugostupanjskom presudom, ali su Stanišić i Stanimirović odmah nakon oslobađajuće presude skupa sa državama bivše države počele osnivati Balkansku policiju, i to je zato da slučano ti dečki ne bi bili par dana bez posla.

Izgleda da se sada konačno i Amerika malo naljutila. Ja sam uvjek za tu Ameriku, ja tamo pripadam kao i moj narod, nikako ne pripadamo Rusiji. Kako vidim po ovim izmjenama koje se nagovještuju na političkoj sceni BiH, čak i na bankarskoj sceni BiH koja je puno važnija od političke, pogotovo odlaskom Moona iz Sarajeva  i nama Hrvatima konačno će svanuti sunce.