Kada ode Čović... (opa. AKOBOGDA)

Marin Topić,Dragan Čović
Bljesak

Mnogi su zaboravili vremena kada je Marin Topić objavljivao kolumne u tada jedinom oporbenom listu u Mostaru, te žestoko kritizirao Dragana Čovića, istog onog koji mu danas financijski pokriva i otvara izložbe, otkupljuje ‘šljunke’ i istima ukrašava prostorije, i privatne i službene. 

Odmetnuo se Topić davno već od odmetnutih novina i teškog preživljavanja, a domogao stranačkih novina, stranačkih zidova, pa čak i, otkrit će korona obiteljskih zidova čelnika HDZ-a. 

Marin Topić,Dragan Čović

Za nas koji ipak malo duže pamtimo valja se prisjetiti i Topićeve prošlosti. Bio je u HDZ-u, napustio ga, pa potom u HKDU, Boljitku, Devedesetki, da bi zatvorio krug i vratio se matičnoj stranci nazvavši sve ostale ništavilom. 

Upitan od Dnevnog lista, istog onog kojem je nosio ručno pisane kolumne protiv Čovića, o promjeni stranaka i dresova 2012. kaže da je HDZ najbolji.
Često ste mijenjali stranke. Bili ste u HDZ-u, potom u HKDU, pa Boljitku, pa osnivali HDZ 1990. i onda ste se opet vratili u HDZ. Zašto? 
-Zato što Hrvati nemaju nijednu stranku osim HDZ-a, odgovoriti će im na upit. 

Marin Topić,Dragan Čović

Marin Topić,Dragan Čović

Mnogo godina ranije, dok je bio u HKDU (15. srpanj 2005. Oslobođenje) izjavio je da Hrvati moraju napraviti jaku oporbu. 

Marin Topić,Dragan Čović

"Moramo napraviti jaku oporbu te skinuti s vlasti stranke koje vec 15 godina BiH vode u bolju prošlost", kazao je Topić. 
Zagovarao je tada republiku bez entiteta, da bi u zadnjoj emisiji na TV-u Herceg Bosne kazao da nema mira ni države bez tri republike.

Marin Topić,Dragan Čović

Topić će danas za Čovića imati reći mnogo lijepoga. 

“Hrvatska politika u BiH ne postoji, odnosno postoji ovo malo, zato što ih Dragan Čović drži na okupu i povezuje središnju Bosnu, Posavinu, Mostar, Zagreb... Kada ode Čović, a morat će biološki kad-tad, to će biti katastrofa, jad i čemer. Svako selo će dati svoga glavara. I tad ćete vidjeti što su Hrvati”, naricati će u Večernjem listu Topić za još živućim predsjednikom, koji je za života dobio i grb i bistu, a ima i lijepu kolekciju Topićevih slika.

Kada Čović ode, a morati će biološki uistinu kad-tad, nekima će biti jako teško. Tko su oni ne treba nabrajati, prepoznat će se sami.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.